Az alábbi "serious" termelési riport címe a három évvel ezelőtti májust jelöli az objektum megnyitásának a megyei lapban. Azóta négy május telt el. A cikk a híres-neves G-nap előtt íródott, mielőtt a két örök barát és szövetséges útjai ketté nem váltak. Az európai szintű hulladékválogató üzem hogylétéről azóta sem adott közre világos, egyértelmű közleményt vagy magyarázatot az érintett önkormányzat, aminek területi országgyűlési képviselete is van.

(A Duna-Vértes Önkormányzati Társulás, aminek a Zöld Bicske Nonprofit Kft. révén Bicske városa is tagja - hulladékválogatót építtetett az Állatvásár térre EU-pályázati forrásból a szennyvíztisztító mű mögött. Ide az  összezagyválódott szemét került volna közúti szállítással, aminek szétválogatásán becslések szerint húsz fős brigád dolgozna papírforma szerint már 3 éve.

A vegyes hulladék feléből hasznosítási út felé indítják az arra alkalmas anyagokat - az Európai Unió-s tagságunknak köszönhető környezetvédelmi pályázatán sikert elérő Társulás munkájával.

Ami elkészült, évek óta semmirevaló módon áll.)

Májusra készen lesz a bicskei hulladékválogató

Bicske - Májusra készen lesz a hatalmas hulladékválogató, a legkorszerűbb gépekkel felszerelve. A háztartási szemét negyven százaléka a tatabányai hulladéklerakóba kerül, a többit újrahasznosítják.

 

3,1 milliárdos beruházás (Fotó: Adravecz Tamás)

Az épület szerkezetkész, gyors ütemben folyik a munka. A német testvérváros, Altshausen nyerte meg a közbeszerzési eljárást, onnan vásárolja a hulladékválogató gépeket a bicskei önkormányzat Zöld Bicske Nonprofit Kft. cége. A Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás uniós és hazai források felhasználásával fejleszti a térség hulladékkezelését. A bicskei válogatót tavaly kezdték el építeni, rövidesen telepítik a technológiát.

A bicskei beruházás 3,1 milliárd forintba kerül, s mintegy húsz új munkahelyet biztosít helyben.

 


HIRDETÉS

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása