Kiss Ferenc egy bicskei fiatalember meg is érkezett a Partiumi Keresztény Egyetemre, Nagyváradra. Mindene a zene. Kántor, karvezető, karmester, ének-zene tanítás terület az élete. A két éve elhunyt Csizmadia László karnagyról, zenetanárról, a Zeneiskola és a Fúvószenekar alapítójáról nagyon szépen beszélt. 

Most ezt a hírt adta ki magáról: 

Kedves Barátaim! Az a megtiszteltetés ért, hogy meghívtak a Királyhágómelléki Református Egyházkerület kántorképző tanfolyamára éneket tanítani. A mai naptól augusztus 11- ig Erdélyben leszek. Gondoljatok rám.

Évekkel ezelőtt közös barátunk erősítette meg, hogy le kellene ülnünk, hogy megírhassam addigi életművét. Beszélgetünk is, a jegyzetek is elkészültek, csak éppen soha nem írtam meg. Mea culpa. Mindig eszembe jutott, akárhányszor találkoztunk. 

Annyira részletgazdag anyag volt, hogy már Feri hallgatása közben azon járt az eszem, mondtam is neki, miért nem kamerával rögzítem, amit mond, hiszen, ha portréfilm készülne, meg is spórolná nekem a sok gépelési melót és a kamera jobban visszaadna mindent. 

Őriz felvételeket fellépéseiről, amik erős snittek lennének a filmben. Van is egy sorozat a Bicskei Tv-ben, bicskeiek portréival. Úgy csinálnék helyet, időt - javaslom a műsorvezetőnek, a szerkesztőnek - hogy a beszélgetést irányító, elhangzó kérdéseket kihagynám. Mert ha a válaszból nem derül ki, hogy mi volt a kérdés, akkor nem volt jó kérdés :) Tehát kihagyható. Csak ő beszélne és látszana és a bevágásokban hangzanának fel azok a részletek, amiket archívumából hoz.

Nemcsak azért, mert most meghívták őt, egy földinket tanítani Királyhágóra, Kolozs-megyébe, hogy Bicske jó hírét vigye. Hanem mert szorgalma, lelkesedése megérdemelné és megerősítené őt abban, hogy folytassa.       

"Kedves Barátaim! Az a megtiszteltetés ért, hogy meghívtak a Királyhágómelléki Református egyházkerület kántorképző tanfolyamára éneket tanítani. A mai naptól augusztus 11- ig Erdélyben leszek. Gondoljatok rám."

 

ia

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása