"Gondoltam, hogy most már elküldöm Neked is, amit a GESZ-nek majd két hónapja. Ám tőlük sem úgy, hogy a városban látszana érdemi változás az általam jelzett dolgokban, sem úgy, hogy levélben visszajeleztek volna az illendőség kedvéért, válasz nem érkezett - írja olvasónk.

 

Azóta viszont újabb észrevételeim vannak,amiket megosztanék, de már ezek miatt nem is hívom őket. Biztosan Te is tapasztaltad, hogy a Kisfaludy utcán, a piaccal átellenben lévő két utcai lámpa fényét nagyon leárnyékolják a fák. A megoldás az lenne, hogy a belógó ágakat levágnák a tűzoltók vagy más szakemberek. (nem az egész fát kivágni - ezt csak azért jegyzem meg, mert a túlsó oldalon a kb 20 m-es járdaszakasz megépítését fakivágás előzte meg).
A másik, a malom mögötti játszótér játékainak állapota. Konkrétan a kis favár, aminek a malom felé eső oldalán, a korlátok közül az egyik teljesen hiányzik, a másik pedig úgy korhadt el, hogy 3 db 4-6 cm hosszú rozsdás csavar lóg ki belőle, s teljesen kimozdítható a helyéről, tehát a belé kapaszkodás nem egy életbiztosítás. (ezt nem lehet huligánokra fogni, mert egyértelmű az idővasfoga ha valaki közelről megnézi).
Közhasznú munkádhoz további sok siket kívánok!
Üdv.:


Olvasónk július 20-án fordult a GESZ-hez. Végül a Bicskei Szó kommentárja olvasható.  

 

"Tisztelt Gazdálkodási Szervezetben Dolgozó!

Mint általában a városban gyalogosan közlekedő lakos, van egy-két dolog, amire szeretném figyelmüket felhívni. Ezek autóból nem látszanak, de szégyen a városra nézve.

A tavasszal átadott járási hivatal előtt kialakítottak egy kis rózsakertet, ami szép is lenne, ha RENDSZERESEN gazolnák. Idén csak egyszer húzkodták ki a gazt úgy ahogy, amikor már szinte nem lehetett látni a dísznövényeket. Most ugyanez a helyzet. A közmunkások szépen söprögetik a semmit vagy üldögélnek a Kossuth téren a Kossuth szobort körül ölelő betonon, mögöttük pedig a paprikavirágok kornyadoznak a a gazban, kemény földben, szomjasan.

A Spar mellett futó járda és út között kb 1 m keskeny sávba szintén cserjécskéket ültettek, ám ezek is hasonló állapotban vannak, mint az előzők.

A Hősök tere parkjában levő padok közül az a kettő, amelyik az Arany János utcához esik közel, valahogy mindig gazban áll, egészen az ülőfelület fölé érnek a szálak. Nem tudom kinek lenne kedve beleülni a gazba /nem is látni azokon sosem pihenőket, beszélgetőket/.

Utcai szemetesek:

--a járási hivatal elől eltűnt;
--a malom mögötti játszótérre 1 db kikerült - ami jó /be a játszótéren lévő pad mellé/ -, de a Tatai úttól a malom felé vezető gyalogút mentén nincs egy darab sem.
A legközelebbi szemetesek:
1, Kisfaludy - Tatai útnál ha a Kisfaludyra kanyarodunk, akkor szinte rögtön baloldalon, ahol gyalogos ritkán jár (szerintem még egyszer sem kellett kiüríteni azt a kukát), mivel akik a kertvárosból vagy a Kisfaludyból mennek a vonatra, nem ott mennek át a volt óvoda oldalára.
2, A malom és állomás között lévő volt óvoda illetve öregek otthona
Ezt a járda szakaszt nem kevés ember használja nap, mint nap....Be is lehetne kamerázni, akkor legalább azt is lehetne látni kik vandálkodnak időközönként a játszótéren....

Nem tudom milyen megfontolásból rakták le utcakővel a Kisfaludy u. 25. előtt kb 20 m-en a járdát, de ennek így sok értelme nem volt. A 21. szám 5 lépcsőházas, tehát 2 lépcsőháznyian minimum többen lakják, mint a 25-öt és meg lehet nézni az odavezető "járdát".
Vagy sokkal, de sokkal több embert érint NAPONTA a Prohászka utca azon szakasza, ami a temetőnél van, s a hídra vezet fel és még egyenes /?/ rész a temető bejáratáig, mert ott esős idő esetén a járdán közlekedni csak hatalmas tócsákban vagy azokat kerülgetve lehet, de száraz időben is NAGYON a lába elé kell néznie még egy fiatalnak is, nehogy kimenjen a gödrökben a bokája.

Azonban a járda állapota nem látszik autóból....

Mint ahogy az sem, hogy a szépen lerakott térkövek között egyre inkább elburjánzanak a különféle gyomok,s lassan a járda már nem is az, hanem zöld felület, amit célirányos és gazra szabott permetezéssel  meg lehetne fékezni. Pl.: nagy állomás és a rozzant felüljáró közötti szakasz, vagy a Kisfaludy - Kossuth találkozásának környéke...

Mivel március óta több alkalommal jeleztem ezeket telefonon kolleginájuknak és érdemi, látható előrelépés nem történt egyik felvetett kérdésben sem (s ez nem csupán pénz kérdés, lásd a gazolást), ezért íródott eme levél.

Néha gyalogolják  végig a várost, s akkor lehetne észrevenni a praktikus, felesleges, hiányos dolgokat. Nem olyan nagy, hogy 40 percnél többet kellene megtenni minden irányba. /Báder - nagy állomás 40 perc, Táncsics - Tesco 40 perc, benzinkút - malom 30 perc/

Munkájukhoz sok sikert kívánva, tisztelettel:"

 

Úgy vettem észre, élő beszélgetéseimben védem a GESZ-t, amikor valaki kritizálja.
Most láthatóan nagy türelemmel rendelkezik a kritikus, mert először egyenesen hozzájuk fordult saját nevén, a levél dátuma alapján hónapokat várt, de nem kapott választ. Még olyat sem, hogy köszi, mi jól vagyunk, reméljük Ön is, hamarosan válaszolunk.  

Javaslom, hogy a városi weboldalon nézze meg a levélíró, hogy ezek a problémák elvileg "nem léteznek", hiszen a szervezet beszámolói szerint ezek a munkák mindig el vannak végezve. Az önkormányzat képviselő testülete, polgármester, alpolgármester - a kontroll kellene hogy legyen, hogy ellenőrizze, számon kérje az ott leírtakat - elfogadja a beszámolókat. Feladata kellene legyen az önkormányzatnak, megtegyen mindent azért, hogy a jó munkához a feltételeket biztosítsa.  
Vezesse az önkormányzat a várost, ne a város vezesse az önkormányzatot. 

Reagálnék néhány észrevétellel a kedves olvasó által felvetett problémákra:

A malom mögötti játszóteret fogják leghamarabb megcsinálni abban a körzetben, ahol a bányarakodó működik bicskei családi házakkal szemben a Móriczban.  Amit meg lehet oldani, azt meg kell oldani :) Amit nem, azzal kapcsolatban, ugyebár, nem történik semmi. 

A szemetesekről sokféle levelet kaptunk.  Ha nincs, az nem jó, ha van, akkor az nem jó helyen van, ha nincs, miért nincs. Cikkeinkben többször kifogásoltuk, hogy hosszú ideig csak a régi-zöld kukák rúdjai meredeztek a közterületeken - néhány kivétel volt - miközben törvény szerint erről gondoskodni kell.   

Ha nincs kuka, lehet az is az üzenete, hogy ne dobd el, hanem vidd haza, nem nehéz, és otthon biztos van kukád - de ezeket még tanulnunk kell.

Kamera tudtommal van a Kölcsey-Tatai sarkon, de nem sok haszna lehet  az egész rendszernek sem, miközben már a lakásodon kívül (?) a nagy testvér mindent lát a kamerákon keresztül. (Nem vagyok üldözési mániás. de ettől még üldözhetnek, nem?) Még több kell? - kérdezhetném. Nem a meglévőt kellene jobb minőségűre cserélni? 
A Kisfaludy 25. járda jó hogy van, de egyetértek a levélíróval. Jövőre tán lesz javulás, hiszen választás jön. Olyan ez mint a búcsú. A gyerekek búcsúkor, és a két nagy ünnepen kaptak mézeskalácsot.  Jövőre biztos csurran-cseppen valami a városnak is.  

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása