Rozgonyi Krisztina tartja az első Veszelovszki Zsolt Emlékelőadást az ELTE Médián. Sokan ismerhettük a családjával Csabdin élő Zsoltot. 

Miért fontos a média szabadsága? Mi a médiaszabadság helyzete globálisan? Van-e jelentősége a kommunikációs buborékok létrejöttének? Algoritmusok, tech óriások vagy oligarchák jelentenek-e ma nagyobb fenyegetést a gondolatok és vélemények szabad áramlására? Hogyan vált a közösségi média az Arab Tavasz kirobbantásának vagy a #MeToo sikerének legfontosabb platformjából az álhírek és a propaganda terjesztésének, vagy éppen a személyes adataink biztonsága elleni támadások eszközévé? Ezekről a kérdésekről beszél dr. Rozgonyi Krisztina, az ELTE Média korábbi hallgatója, az Universität Wien oktatója 2018. szeptember 14-én 15.15-től az ELTE Médián az első Veszelovszki Zsolt Emlékelőadáson.

Veszelovszki Zsolt mérnök, médiaszakember 2016 októberében hunyt el. Ő volt a Port.hu alapítója, a Port Computer Zrt. vezérigazgatója és a Cartographia Kft. tulajdonosa, 54 éves korában halt meg. Uj Péter újságíró a 444.hu-ra írt nekrológjában a magyar internet első nagy hőseinek egyikeként hivatkozott rá.

 

Veszelovszki Zsolt

A nevét viselő első szakmai előadást dr. Rozgonyi Krisztina tartja Kommunikáció, szabadság és a média munkásai címmel. A prezentáció pillanatkép a büntetőjogi és nemzetbiztonsági korlátozásokról, az internethez való hozzáférés akadályozásáról és az újságírók biztonságának fenyegetettségéről. A Veszelovszki Zsolt Emlékelőadást az ELTE Média és Kommunikáció tanszéken mostantól minden évben neves ELTE Médiás alumni vagy alumna tartja majd.

 

dr. Rozgonyi Krisztina

Az előadás áttekintést ad a médiaszabadság, a médiapluralizmus és a függetlenség globális és regionális trendjeiről és mindennek a következményeiről a média munkásai számára: mi a szerepe és mik a lehetőségei az újságíróknak, kommunikációs szakembereknek ezen folyamatok alakításában? Miért érdemes tevőlegesen részesévé válni a 21. század mindennapjait, az életminőséget alapjaiban meghatározó és átszövő rendszernek? Kik azok az ELTE Média- és Kommunikáció Tanszékének neveltjei közül, akiknek mindez sikerült?

Az első Veszelovszki Zsolt Emlékelőadás az ELTE Média és Kommunikáció Tanszékének Welcome napján hallható, ezen a napon a tanszék köszönti elsőéves hallgatóit. Órabemutatók, tanár-diák találkozó, kampusz-séta, ebéd, kávé, ajándékcsomag, tudományos előadás és buli is lesz! (Helyszín: Budapest, 1088 Múzeum krt. 6-8. 34-es terem.)

A Facebook-esemény itt található.

Programtervezet

 

9-9:30: Érkezés, regisztráció, az elsőéveseknek szánt ajándékcsomagok átvétele

9:30: Hammer Ferenc tanszékvezető megnyitja az ELTE Média Welcome napot

9:45-11.15: Tanár-diák rapid randi: elsőéves diákjaink kis csoportokban ismerkednek az ELTE Média tanáraival

11.15-11.30: Kávészünet (Vendégeink egy Nespresso kávéra)

11.45-12.45: Bemutatkoznak kedvenc kurzusaink: Kipakol az ELTE Média órabemutató

12.45-13.45: Ebédszünet: közös gulyáslevesezés

13.45-15: Minden, amit ez ELTE Média környezetéről tudni érdemes: egyetemi séta, körbevezetés, titkos és hasznos helyszínek

15-15.15: Kávészünet (Vendégeink egy Nespresso kávéra)

15.15-16.30: Veszelovszki Zsolt Emlékelőadás

Veszelovszki Zsoltot bemutatja Liptay Gabriella, kommunikációs szakértő, közgazdász-szociológus, a KPMG Magyarország marketing és kommunikációs igazgatója. Az emlékelőadást dr. Rozgonyi Krisztina, ELTE Médiás alumna, a Universität Wien oktatója tartja.

16.30-16.45: Szünet

16:45 – 18:15: Hogyan tudósítsunk háborús helyzetben? Filmvetítés és beszélgetés Földes Andrással, az Index.hu újságírójával

20 órától: ELTE Média Welcome DJ-party ELTE Médiás DJ-kkel (A helyszínt hamarosan bejelentjük.)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása