Mirko Bayerl európai kutató, aki II. világháború magyar hadszíntereiről gyűjt anyagot készülő művéhez, ami magyarul is megjelenik majd. Munkája rendkívül fontos mindenki számára, akik a helytörténetre kíváncsi lokálpatrióták. Bicskén és környékén többször is megfordult, legközelebb októberben jönnek Svédországban élő magyar kutatótársával. 

Ez a felhívás azért íródik, mert a kutatók idős bicskei és Bicske környéki emberekkel szeretnének beszélgetni főleg azokról az emlékeikről, amiket a hadászati cselekményekről és kiváltképp a Hegyikastély környékéről őriz emlékezetük. 

Akiknek a 40-es, 50-es, 60-as évekből vannak emlékeik, dokumentációjuk, fotójuk a Hegyikastélyról vagy bármilyen háborúba visszavezethető momentumról, felhasználódna a műben.   

Kérjük olvasóinkat, ha tudnak ilyen tényekről beszélő tanukat, forrásokat, írják meg nekünk.    

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása