Egy elmondásból tudtam meg, hogy van olyan önkormányzat  Magyarországon, ahol az e-mail-ekre is megpróbálnak 48 órán belül válaszolni. Ha érdemben nem is tudnak, de legalább annyit, hogy köszönik, türelmet kérnek.

Ezt a levelet 12 napja küldtem a jegyzőnek. Semmi válaszreakció. Nagy mennyiségű - nem két kupac avar -, zöld hulladék közterületen történő égetése történt meg, lakott bicskei utcák közelében. Most újabb köbméterek gyűlnek olvasói jelzések szerint. 

Tisztelt Jegyző Úr!
Szíves segítségét, intézkedését szeretném kérni egy olvasói jelzés alapján. 
A publikálás most sem lehet elegendő a megnyugtató megoldáshoz.  
A Barsi u. végében, a vízelvezető betonárok, az "eocén-árok" mellé  nagy mennyiségű zöld hulladékot rakodtak le magánterületről is  - írja diszkréciót kérő olvasónk. 
Korábban és mostanában is előfordult, hogy a zöld hulladékot ezen a helyen, közterületen "égették" el - nyers, nedves állapotban, kevés lánggal, sok füsttel, napokig.   
Valószínű pénteken, a következő  bicskei füstnapon gyújtja meg ez a számomra ismeretlen lakó, aki saját kertjéből közterületre kitette.  
Olvasónk nem ebben az utcában él, hanem lejjebb a patak völgye felé, ahová még inkább lehúzódhat a mérges füst. Nem tudta mit kezdjen az előkészületek láttán, ezért hozzám fordult. Javasoltam, hogy fáradjon be az önkormányzathoz, de keresse talán a nem telepi lakos képviselőt is.  
Jómagam Jegyző Úr szíves intézkedését kérem annak érdekében, hogy a jelentős mennyiségű,  nyers kerti hulladék elégetése ne történhessen meg a (köz)területen. 
Az  www.njt.hu Nemzeti Jogszabálytárat ajánlottam olvasónk figyelmébe.  
7. A közterület használati engedély kiadásának tilalma:
d) környezeti ártalmakkal járó tevékenységek gyakorlására
Szerintem a zöld hulladék elfüstölése (főleg ilyen mennyiségben, és ennyire zölden) környezeti ártalmakat hordoz, ezért nem is kaphatna közterület használati engedélyt, amit lehet, hogy nem is kért.
http://www.njt.hu/njtonkorm.php?njtcp=eh0eg3ed4dr5eo6dt7ee2em5cj4by3cc0cd7by4bz7cb0g#_ftn_2
 
Mindezek alapján szíves intézkedésre szeretném kérni az olvasó és a többi környéken élő érdekében. 
Bicske, 2018.okt. 22. 

  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása