A Bartók Rádiót hallgatva december 23-án három bicskei kötődésű, Szárligeten élő és tatabányai általános iskolába járó fiatal zenei tehetség muzsikálására lehetett figyelmes a nagyérdemű. A zenei ígéretek - Vida-Kun Áron, Dávid és Gábor - anyai nagyszülei Bicskén élnek. Nekik és minden zeneszerető olvasónknak ajándékozzuk idei utolsó posztunkat. 

Áron (2005.03.18.) zongorázni, Dávid (2007.11.10.) hegedülni és Gábor (2009.09.01.) csellózni tanul és mindannyian profi nyilatkozók. Titkuk az őszinteség.   

Mint ismeretes, nincs annál teljesebb szülői (és nagyszülői) öröm, mint büszkének lenni fő műveinkre, az utódainkra. A három fiúval és tanáraikkal készült a 80 perces rádióműsor itt hallgatható: http://hangtar.radio.hu/bartok#!#2018-12-23 - a 10.30-as kezdő időpontra kell kattintani! Pontosan az időpontot jelző számokra: 10.30! - úgy érdemes. Ha máshova kattint a kedves olvasó, olyan sokáig fog tartani a helyes irány megtalálása, mint nekem. E kép alatt három tanári vélemény is olvasható.  

vida-kun_trio.jpg 

"Ők ... kivételes képességű gyerekek". (Eckhardt Gábor)

Áronnal "kölcsönösen elismerjük egymást." (Eckhardt Gábor)

Dávid "nagyon okos kisfiú, komoly szellemi kapacitása van. Igazából nem is lehet fölmérni ilyenkor még, de úgy látom, hogy nagyon jól lehet fejleszteni. És sokoldalúan kell őt fejleszteni, mert minden szempontból nagyon érzékeny és jó gondolkodású gyerek." (Szászné Réger Judit)

Gábor: "Az a szintű anyag, amit ő már most tanul, az nála ... 3-4 évvel legalább érettebb gyerekek repertoárja. ...az ő saját személyisége még nem igényelné ..., de Gábor erre nagyon nyitott" (Weisz Péter)

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása