Írtunk már a fejlesztés immár huzamosnak nevezhető  késéséről.  Írtunk a belvárosi Nagy Károly tér és utca útviszonyairól. Abban reménykedtünk, s ennek hangot is adtunk, ha új zöldségpiac lesz, akkor az odavezető utat is rendbe teszik végre - az alpolgármester körzetében, Bicske központjában, ahol az EU-s hátterű fejlesztés már hosszú évek óta várat magára. 

letoltes.jpg

Arról is szóltunk, hogy az új építésű társasházak és családi házak lakóival ugyanúgy fizetteti az önkormányzat a városlakók érdekeit képviselő Tessely Zoltán polgármestersége idején megduplázott építményadót. 

Egy olvasó kérdezte: mit lehet tudni a zöldségpiacról és az utcák építéséről, mert az önkormányzat felületein bejelentették, hogy elmarad az egész. Mi a valódi ok?  

Valóban, sokakat érdekelnének annak részletei, hogy mégsem épül a beígért zöldségpiac és mégsem lesz "a Nagy Károlyról elnevezett központi VII. dűlő" útjának elkészítése.

A piac nagyon egyszerű okból nem épülhet, csak ez lehet a magyarázat: nincs rá elegendő pénz. Ha lenne, nekiállnának. 

Egy budapesti pályázatíró egy korábbi, nem bicskei ügyben mondta el, hogy "nem lehet úgy alaposan pályázni, hogy mondunk egy jól hangzó ötletet, bedobjuk a helyi agitprop kiadványokba, majd egy viccterv alapján közösen mondunk egy hasszámot, amit szerintünk majd  megítélnek nekünk támogatásként.

Csak aztán készítesz tervet, a támogatásnál elvárt feltételekkel, amiből kiderül, mégsem lesz ám jó az az első szám. Mi legyen? 
A kivitelezői közbeszerzésnél kijön akár a két és félszerese, de mivel valójában nem terveztél idejében és nem is adnak hozzá eleget, lefújjuk a meccset.

Persze ezt meg lehet magyarázni azzal, hogy ilyen gyorsan és ilyen mértékben emelkedik az építőipari piac ára a jobban teljesítéssel összefüggésben, pont olyan panel ez, mint ahogyan mindenről Soros György valamint a soros kapcsolás tehet"

A térnél és utcánál is ez a pénz hiányzik.

Tényleg vannak preferált települések, ahol egyes elnyert pályázatokat már visszamondtak, annyira tele vannak? 

Olyan is van, ahol a bicskei önkormányzat nem nyert, de mert más visszalépett, mégis lett pénz, ezért be kell adni ismét, és nyer? 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Én a Nagy Károly utcában lakom,és a többi lakóval együtt hálásak vagyunk Tessely Zoltánnak,hogy kérésünkre elintézte,hogy a Nagy Károly utca uszodához vezető utat lezárják!Kérésünk alapja az volt,hogy autóbuszok a Nagy Károly utcán keresztül közelítették meg az uszodát,az autósok enyhe szóval mint az állatok közlekedtek az utcában,volt olyan,hogy a kertünk sövényében landoltak az autók!!Az utcában kis gyerekes családok is laknak,az autósok ezt nem vették figyelembe,és csak a szerencsén múlott nem egyszer,hogy nem történt baleset,vagy tragédia!Volt olyan,hogy a keskeny utcában három autóbusz hozta az uszodába az Isten tudja honnét a gyerekeket,és míg várták ,hogy az úszás oktatás,vagy edzés befejeződjön az utcát tekintették parkolónak! és ott parkoltak!A kapun se be se ki nem lehetett menni!Mikor szóltunk,ne tudja meg drága uram,hogy mit kaptunk a sofőröktől!Teherautók is nagyon sokszor a kis utcán vágták le az utat,mondván így rövidebb a hazafelé vezető út!A házak falai megrepedeztek a poharak ,tányérok táncot jártak a konyha szekrényben mikor a teherautók és az autóbuszok közlekedtek az utcában!Mi ketten a szomszéddal azon az oldalon lakunk,ahol nincs járda és mikor kiléptünk a kapun nem egyszer vissza kellett ugranunk mert jöttek a száguldozó autók!Hát ezért kértünk segítséget Tessely úrtól,és ő segített!És ezért csak hálával és köszönettel tartozunk / az utca lakói /Tessely Zoltánnak!Nem vagyok fideSSes,de nem csak a rosszat kell megírni,hanem a jót is!Az új piac kiépítése a két családi háznál elég sok olyan intézkedést,építést kívánt volna meg ami nem kevés pénzbe került volna!Én tisztelem önt és figyelemmel kísérem a cikkeit,de ne haragudjon meg a mostani írása elég furára sikeredett.legalábbis számomra!Nincs kizárva,hogy tévedek!Szinte az egész cikk mintha vádaskodás lenne!Szerintem meg kellene kérdezni az illetékeseket,hogy miért marad el a piac építése,biztos,hogy elmondanák,és utána az ingatlan tulajdonosokat is meg kéne kérdezni /akiket érint /!A sorházakban lakókról csak annyit,hogy ők senkivel,semmivel nem törődnek,csak aszal,hogy az utat megcsinálják ,leaszfaltozzák!Őket nem érdekli,hogy a két ingatlan tulajdonost,hogyan érintené a piac kiépítése!Ezt meg is mondták!Sajnálják,de őket nem érdekli a mi szocpol problémánk,intézzük el,őket csak az út leaszfaltozása érdekli!Hát csak egy kis kiegészítő a cikkhez!Különben a város vezetésétől ígéretet kaptunk,hogy ha a" piac megépül" mindent megtesznek,hogy ugyan úgy tudjunk élni,dolgozni a kertben az udvarban,mint a piac kiépítése előtt!És engem még nem csapott be a város vezetés,bármiben hozzájuk fordultam a maximális segítséget megkaptam,pedig tudják,hogy nem a pártjukhoz tartozom!
Köszönöm a szerkesztő úrnak,hogy időt szakított a véleményem elolvasására!
süti beállítások módosítása