Eddig a korábban számos városi program előtt nyitott Batthyány-kastélyban, a díszterem folyosóján állott a tárlat.  Az Európai Uniós forrásból újulhatott meg a Bicskei Kultúrkúria nevet viselő felújított épület az Ady Endre utcában. 

jil.jpg

Méltó helyükre kerültek a Jakab István László, a híres-neves Bicske története című monográfia szerzőjének a Kárpát-medence népi építészetét  bemutató művei. Azt hallottam, hogy a művész festékes ládája és festőállványa is látható. Ha jól emlékszem, Borbély Kati néni helyismereti szakkörének tagjaiként 1981/82 táján láthattuk ezt abban a házban, ami a Sárköz és a Jakab köz sarkán állott.  A megnyitó díszvendége  Jakab István László özvegye volt.   Az épületet és az állandó kiállítást is érdemes megtekinteni. Ha már a Bicskei Szó is tudja, mikor lehet bejutni, közölni fogja.  Előbbi mondatunkra azonnal reagált kedves olvasónk:

"A műv.ház programfüzetének hátulján lévő adatok szerint, a kultúrkúria kedden és csütörtökön 14.00-18.00-ig van nyitva, ill. rendezvények szerint. Pl. ma, 17.00-től Szanyi Bettina népi énekes és még sokan mások. Szép napot."

euz.jpg

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása