Egy olvasó levelében azt kérdezte, vajon sittet fogadott-e annak idején a korábbi hulladékkezelő cég Bicskén? Azért kíváncsi erre, mert a Pócalja, a budait út és a bicskei határ más illegális lerakóinak minimum fele ma is építési törmelékkel van tele.  

Saját tapasztalat, hogy a háztartási mennyiségű sittet is befogadta a Saub. annak idején. Nem volt könnyű a konténerbe pakolni a telepen a zsákokat az utánfutóról. 
Természetesen a sitt is kezelhető szelektíven, újrahasznosítva. De előtte érdemes tisztázni a sitt fogalmát tartalmi szempontból. Az önkormányzat felületein ezt rendszeresen napirenden kell tartani, hogy tudjuk.
Korábban ez égetett kerámia (tégla, cserép), beton, kő, vályog, fa, vas, esetleg gipsz származék volt a sitt, az építési törmelék. Ma pedig egy felújítás, egy bontás - habosított polisztirolt, üvegszövetet és minden egyéb vegyi anyagot ont magából, ami tehát messze nem azonos kategória a kezelés, hasznosítás tekintetében.
Hulladékot (nem kérdés, hogy milyet) ma is csak engedélyek birtokában lehet szállítani, kezelni.
Ja, hogy az engedéllyel rendelkező szervezet drága, mert költségei vannak és azt a végfelhasználó nem szívesen fizeti ki?

Kár, hogy mi nem szavazhatunk saját fizetésünk emeléséről... Az lenne ám az igazi rezsicsökkentés. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása