Séta az uszodából, már sötét van. Egy fiatal ismerős végzett gyakorlatokat az erősítő pályán. Megyünk a sötétből az első fényig; (a nemlétező gyalogátkelő helyig; mintegy 10 éve várat magára. Érik. Aszalódik. Illesztődik. Lassan mossa, mint víz a követ.  Pontosan azért ennyire végiggondolt és átrágott feladat ez, mert felelős módon egy általános iskola és egy tanuszoda plusz egy forgalomtól kerítetlen játszótér  között kell lennie. Ezt jól meg kell ám gondolni.  Átkelő e forgalmas bicskei utcán? Ami bicskei utcák között a forgalom tekintetében fix dobogós helyezést nyerne. Végig kell gondolni. Fontolóra kell venni, latolgatni, mérlegelni, számításba venni minden körülményt  a zebra felfestéséhez. Ehhez idő kell.) 

A fiatal szerint a Bicske Szíve Parkban a remek edzőhely  mellé több okból is kellene egy vagy  kettő napelemes fényforrás. Ha elkészül, 1. megvilágítja a teljesen sötét fűzfa-sétány belső szakaszát is (mely fasor és fűvesítés jelentős részben lakossági összefogásból valósult meg, de még a játszótér is lakossági kezdeményezés volt.). 2. Fényt ad a pályának is, ahol a fiatalok a mobiljukkal világítanak. 3. A közfény csökkentené a balesetveszélyt is. 4. Növelné a terület közbiztonságát. 5. Csökkentené ismeretlen elkövetők  többször is megnyilvánuló "bátorságát" a dolog elleni erőszakra.  A rongálásra. Elég megkérdezni olyanokat, akik rendszeresen járnak ide, mi mindent műveltek már itt ismeretlenek. Élő fa kitörése hobbiból. Hulladékgyűjtők, padok rongálása.

Csak azt tudom mondani elköszönéskor: "Teljesen igazad van". Van egy terv a park beépítésére, hogy mikor lesz belőle valami, az nagy kérdés.


Meg aztán ha építünk valamit, lehet, hogy számíthatunk még arra a különös eshetőségre is, hogy nemcsak fényes nappal fogják használni. Nem? De.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nyáron választás előtt majd alakul valami,csak figyeljetek.
süti beállítások módosítása