Mint ismert, múlt héten felkerült a facebookra egy videó, melyben a bicskei Momentum alapszervezetének vezetője, Molnár Dániel számon kér egy fizetett fideszes pártaktivistát, hogy ugyan már, miért rongálták össze a Momentum Mozgalom kihelyezett plakátjait.
Mivel sem országos szinten, itt helyben meg aztán pláne nem szoktak fideszes, vagy a Fideszhez köthető embereket számon kérni - pedig igény az lenne rá - így az aktivista az első reakciójával beismerte, hogy ők rongálták meg a plakátokat, hiszen a "persze, mindenféleképp, hogyne” választ olyan ember nem szokott adni, aki elvileg nem csinált semmi rosszat. (Legalábbis ha engem kérnek számon olyan dolgon, amit el sem követtem, akkor az első reakcióm az lenne, hogy visszakérdeznék, hogy pontosan miről is van szó, de hát nem vagyunk egyformák…)
Az első reakció után aztán a Fidesz aktivistájának rövidesen leesett, hogy nem volt a legbölcsebb, amit az előbb tett, így innentől kezdve már csak a tagadást hallhatjuk a videó végéig.
A történet nagyjából ennyi, viszont néhány gondolatot mindenképpen meg szeretnék említeni az esettel kapcsolatban.
Kezdjük először is a különbségekkel, a történetben érintett két szervezet között.
A Fidesznek van irodája Bicskén, központi, frekventált helyen, fizetett és 0-24-ben rendelkezésre álló önkéntes aktivistákkal, ne adj’isten Kubatov-listával megspékelve, valamint ki nem apadó pártkasszával. Ennek fényében nekik egyáltalán nem okoz gondot a gyakran a pártiroda előtt parkoló stílszerűen narancssárga kisteherautóval teliplakátolni a várost kampányidőszakban. (Sőt, az ogy. választások idején, ugye, a teljes körzetet).
Ezzel szemben a Momentum aktivistái szűkös anyagi körülmények között, házilag készített - megjegyzem - tavalyról újrahasznosított plakátokkal, saját szabadidejükben, saját autójukkal rakták ki a plakátjaikat Bicskén. Az incidens megtörténtekor 8 plakát volt kint, a 8 választókörzet mindegyikében egy-egy, az EU-s pénzek hatékonyabb felhasználásért küzdő szlogennel, ezek mindegyikére ragasztották rá az „I love migráció” matricákat, azt sugallva, hogy a Momentum migránspárti szervezet. Az, hogy ez nem igaz, és a Momentum sosem támogatta az illegális migrációt, abba ne is menjünk bele, aki tudja, az tudja, aki meg bedől ennek az egysoros dumának, annak meg úgyis mindegy.
Éppen ezért nem értettem, hogy a Fidesznek miért érdeke az, hogy tisztességtelenül nehezítse a Momentum kampányát az EP-választásokon? Mennyire korrekt viselkedésre vall, hogy a tavaly közel 50%-ot szerzett kormánypárt, a közel 10x kisebb, 5% körüli Momentumra mászik rá?

Hát mennyire félthetik ezek minden egyes mandátumukat, ha a bejutási küszöb környékén lévő pártra kell rászállniuk?

Ha valaki mindenképp választ várna erre a költői kérdésre, akkor nekik azért elmondanám, hogy Bicskén a Momentum az egyetlen ellenzéki párt, aki rakott ki plakátokat, mert a Jobbik, MSZP-P,DK, LMP, még ennyire sem volt képes. (Az utolsó napokban a Jobbik és az MSZP is rakott ki plakátokat. Ez a levél a választások előtt érkezett, néhány nappal Molnár Dani videója után. Azt mondtam, a választások után fogom közölni. Az említett ellenzéki pártok pedig ezután, az utolsó napokban plakátoltak, amit a levél szerzője nem tudhatott előre    – a szerk.)
Ja, és ne legyen illúzió, a feltehetően fidesz-féle matricák nem házilag készített színes papírok voltak, hanem rendes, nyomdai öntapadós papírok. Tehát nem arról van szó, hogy valaki unatkozott, és otthon nyomott párat, aztán körbement az egész városon,véletlenül  megtalálta a Momentum összes plakátját, és leragasztotta őket, hanem ez egy előre szervezett dolog volt.
Egyébként az incidens különösen kínos lehetett Tessely Zoltán képviselőnek, ugyanis pont akkor volt az irodában Soltész Miklós államtitkár, aki éppen egy lakossági fórumra igyekezett.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

miért lett volna kínos, hiszen a zsák meg a foltja...
T.Szerkesztő úr,mikor játszott becsületesen a fideSS? A becstelenség az aljasság a rosszindulat a hazudozás táplálja őket!Tisztelet a kevés kivételnek!

Szokoli Julianna
süti beállítások módosítása