Dr. Kovács Attila gyermekorvos, Kovács Bence és Agyagási Ákos teljesítették kiváló eredménnyel a tiszteletreméltó távot.

extremman.jpg


Agyagási Ákos, a Vajda János Gimnázium testnevelő tanára az ExtremMan Székesfehérvár versenyen korosztályában (35-39 kategória) - a 7. lett az ötven tagú mezőnyből.
A triatlon olimpiai sportág. Rövidtávnak avagy olimpiai távnak nevezik az 1,5 km úszásból, 40 km kerékpározásból, 10 km futásból álló kombinációt, mert ezt rendezik meg a világversenyen is. Fehérváron ezeken a távokon rajtoltak a bicskei sportolók.  
Agyagási tanár úr avagy Ákos bácsi idei szezonját félmaratonnal kezdte - ez volt a szezon első versenye.
Folyamatosan hírül adjuk sokszor Tolnai Évával közösen elért eredményeiket. Emlékezetes Ákos háromszoros IronMan címe (3,8 km úszás - 180 km kerékpár - 42 km futás), valamint a New Yorkban teljesített maratoni távjuk.
Ákos március 31-én egyéni csúcsot futott félmaratonban, a Generali Runers Balatonfüred versenyen. 1 óra 27 perc 47 másodperc alatt futott le 21 km-t, amivel 6. azaz hatodik helyezett lett a 329 főből álló füredi mezőnyből!
Primavera BalatonMan Balatonkenese elnevezésű versenyt május 25-én tartották meg. Úszásban 1,9 km az eredeti táv, de a szervezők 750 méterre csökkentették - tekintettel a 14,8 Celsius fokos vízhőmérsékletre. (Kötelező volt a neoprén viselete.) A 21 km futás és 90 km kerékpározás maradt a régiben. 
Jól sikerült ez a verseny is, 257 fős mezőnyből a 38. helyezett lett., de ha a korosztályát szemléljük, akkor 54 indulóból a 8.

Az ExtremMan Székesfehérvár versenyen Agyagási Ákos korosztályában (35-39 év kategória) - a 7. lett korcsoportjában az összesen 50 versenyzőből.

Érdeklődve kérdeztem, kerékpárosként milyen az átlagsebessége (AVG). Meghaladja a 35,5 km/h-t. Nem találom a szavakat. Hozzáteszi, hogy itt nincsenek jelentős szintkülönbségek. De akkor is - jegyzem meg én ál-méltatlankodva. És még azt teszem hozzá így írásban közben, hogy 180 km-t akárcsak 33-al végigtekerni....

A már Budapesten élő Kovács Bence, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet gyógytornásza 2017 júniusában Velencén triatlonozott először. Édesapját, Dr. Kovács Attila gyermekorvost akkor ragadta meg a verseny hangulata, amikor a fiának szurkolt. Attila már azon a nyáron négy triatlon versenyen indult el.
Attila alapvetően terepfutó. Többnyire nem aszfalton, hanem erdei-mezei utakon fut rendszeresen, télen-nyáron. Sokkal jobb mint aszfalton, nagy élmény a természetben, például a bicskei erdőbe felfutni Csabdiról és Nagyegyházáig ki majd vissza. Közben érezni, figyelni az erdő életét. Lelkes szemlélőjeként szívesen beszél a környék természeti szépségéről.
A bicskei orvos a Velencei-tavi szurkolás óta versenyzett már Szálkán (Tolna megye), Felsőtárkányban, Balassagyarmaton, Faddon, Bánkúton, Kaposvárott és Fonyódon. Ábrahámhegyen kétszer is.
Attila úgy fogalmaz, hogy a verseny hangulata, a de jó idetartozni érzése érintette meg. Szellemi munkája mellett a teljes kikapcsolódást, a pihenést jelenti számára az edzés, a felkészülés.
"A pihenés nem is elsősorban a versenyzés, hanem az edzések, a napi rendszerességgel, döntően a szabadban végzett testmozgás jelenti, a verseny inkább motiváció" - emeli ki. 
Agyagási Ákosról elmondja, hogy az uszodában is dolgozó nagy tapasztalatú versenyzővel jó dolog szinte napi szinten összefutni, mert számos versennyel, felszereléssel, tréninggel kapcsolatos kérdésre választ kap.

akos_attila.jpg


"Ákossal a jelentős korkülönbség - 24 évvel vagyok idősebb Nála - ellenére sporttársi-baráti a kapcsolatunk, nagyra értékelem az eredményeit, és főleg a segítőkészségét" - teszi hozzá.
Székesfehérvári eredményével Attila elégedett, tartotta a szintjét és javított is.
"A tavalyi hasonló távú versenyhez képest Székesfehérváron 25 perccel jobb időt mentem. (3ó 6p 11 mp), ami persze meg sem közelíti Ákos idejét, de 60 évesen nem kell szégyenkeznem miatta. 4 óra a szintidő, amin belül teljesíteni kell. Külön öröm volt, hogy Bence fiammal együtt versenyezhettem, aki persze 13 perccel jobb időt ment nálam.
Ákossal is ez volt az első közös versenyünk, aminek szintén nagyon örülök" - zárja Dr. Kovács Attila.

 

Izing A. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása