"Na nekem megérkezett a rezsicsökkentés során megemelt hulladékszámla.
Önkényesen felemelve 80 literre, miközben itt
http://njt.hu/njtonkorm.php?njtcp=eh9eg8ed9dr8eo9dt4ee5em0cj5bx0cd7by6cb1ce0cc7k
a 7. § (1) bekezdés ismeri a 60 litert, a 30 liter, ha tehát  
nekem 60 vagy 30  literes szerződésem van,
és itt a 7. § (1a) bekezdés a) pont is úgy fogalmaz, hogy 80 litert nem haladja meg,
http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=173577.355551
márpedig szerintem sem a 60, sem a 30  nem haladja meg a 80-at.

Vagy be kellene vallani a rezsicsökkentő képviselőknek, hogy nem jó a helyi rendelet?
Vagy a szolgáltatónak nem azt a jogászt kell(ene) alkalmazni, akit az önkormányzat is alkalmaz, mert nem tudja eldönteni kinek az érdekét képviselje?

Mindenesetre a szolgáltató honlapján előre kiadott tájékoztató és az abban szereplő

"Ez a megoldás nagyon méltányosnak tekinthető, mert nem számláztatják ki a különbözetet 2016. április 1-jéig visszamenőleg."

mondat sokat elárul a fogyasztóbarát, rezsicsökkentő önkormányzatról, önkormányzati tulajdonú közszolgáltatóról.

Eközben ebben az írásban olyanok is olvashatók, hogy a működése szabálytalan volt.

http://bicske.hu/sites/default/files/eloterjesztesek/nyilt/166_asz_vizsgalat_intezkedesi_terv_elfogadasarol.pdf

Reklamálni lehet a számla miatt, a szerződések önkényes megváltoztatása miatt és ahogy olvasónk írja: "Októberben emlékezni fogok erre a sunyi akcióra".

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Amúgy kiváncsi lennék a pm valódi véleményére. Ennyire biztos benne, hogy újraválasztják? Mert minden racionális érv az mellett szólna, hogy ha már ezt meg kell lépni, akkor október vége után történjen!
Remélem oda eljutnak az illetékesek, hogy ha már felemelik a szerződésünket 80 literre, de összesen talán 20 liter szemetet termelünk, akkor nem lesz gond a 60 literes kuka. Mármint annyi ész talán szorult beléjük, hogy a szerződésnél kisebb kuka megfelelő, és nem kell venni másikat!
Amúgy ez is tipikusan olyan magyaros közigazgatásos (mintha senki nem tudna minimálisan se gondolkodni arra felé). Ha a szolgáltatóé a kuka (természetesen ennek ára beépül a szolgáltatásba), és ő hozza, akkor szerződésváltásoknál csak ki kell cserélni, és a szolgáltató jó eséllyel tudja forgatni a kukákat a házaknál, míg mi egyszerű szerződők, vajon mit csinálunk az éppen nem jó méretű kukákkal?
nekünk120literes kukánk volt,mivel eddig ketten 60litert fizettünk jött a fel szólítás hogy csak 60l.kukában hajlandók elvinni.Megvettük 8300 ft.ért. Augusztus elején jött a számla 80l.ről személyes reklamálásra a válasz,60literesbe nem tehetek csak annyit hogy a fedél lecsukódjon ,mert nem viszik el,Most akkor vegyek egy másik kukát 8000 ért? Sok városban ingyen adják a szelektív edényeket.
süti beállítások módosítása