Olvasónk levelében arra kért, kerékpározzunk ki a Zöld Bicske telepe mellé, ha már írtunk róla és fotózzunk.

img_20190911_140553.jpg

 

Ő szinte naponta autózik arra és amit lát, az nem szívderítő. Azt hallotta, hogy 5 hónapja nem szállíthat sem kommunális, sem szelektív  hulladékot a Zöld Bicske Kft. Tatabányára - a hulladéktelepre, amivel szerződésben áll. De legalábbis jelentősen akadozik a beszállítás. 
A háttérben jelentős összeggel való tartozás áll fenn  a Zöld Bicske Kft. adós részéről a tatabányai partnernek. 500 millió forintról hallott olvasónk.   
Mindez arra enged következtetni, hogy a bicskei hulladéktelep hulladékkal telített, amit munkagépekkel igyekezni tömöríteni azért, hogy maradjon hely. Ez a megoldatlan probléma is a hátterében állhat közvetett módon a bicskei szolgáltatási zavaroknak. 

Mind kommunális hulladékból, mind szelektívből - több száz tonna hulladék áll a lakossági feltételezés szerint a teljes területen. Többek között a viszonylag távoli Pilisvörösvár hulladékát is ideiglenesen  Bicskén állomásoztatjuk az önkormányzati cég telephelyén. A Pancho Arénától mintegy 800 méterre.

img_20190911_143143.jpg

Pedig a vörösvári építményadó és a többit  nem Bicskén bevételezik. Általános szeméttelepet csinál a városvezetés és az ogy. képviselő Bicske határából x településnek?! Hogy képzelik? Turisztikai látványosság lesz?     

Egyes vélemények szerint az önkormányzatnak legalább annyi időt kellett volna szánnia a probléma megoldására, amennyit sminkeléssel foglalkoztak a választási fotókhoz.
Elfogadhatatlan a tengermély hivatalos hallgatás, ha egy város cége valóban tartozik a közszolgáltatással kapcsolatban, hiszen ez minden háztartást érint.

Ha kaptak pénzt a probléma áthidalására, akkor az hol van? Mert állítólag érkezett 800 millió forint. Mikor oldják meg a problémát, mikor szállíthatnak megint Tatabányára.

img_20190911_135254.jpg

Szelektívből Bicskén oly jelentős mennyiség gyülemlett - ezer tonna - az elmondások szerint, hogy ezt a feldolgozás miatt Tatabánya nem is fogja tudni egyszerre fogadni. Más helyekről tudjuk, nem Tatabányáról, hogy ennyi szelektív feldolgozása kb. 10-12 hetes feladat, ami azt jelenti, hogy addig más eredetű feldolgozással nem is tudnának foglalkozni.  Állítólag a feldolgozást éppen ezért Bicskén is végzik, hogy csökkentsék a köbmétert, a helyigényt.

"Nagyon el lett ez baszarintva" - összegzi olvasónk. 

img_20190911_140548.jpg 

Egyes információk szerint a szállítás október közepén/végén kezdődhet meg, amikor a bicskei önkormányzati cég minimum havi 50 milliót törleszt az állítólagos elmaradásból. Ez nálunk nem lehet probléma, hiszen annak idején Tessely Zoltán milliós nagyságrendben fizetett egy logóért, nem bicskei cégnek. 

Mindezt továbbítottuk a Zöld Bicske Kft. ügyfélszolgálatának és vezetőjének, válaszokat kérve.

 

Egy másik olvasói jelzésnek köszönhetően megtudtuk, hogy "A budai út mellett illegálisan lerakott hulladékból bútorboltot lehetne nyitni".  Megnéztük kerékpárral és kamerával a viccesen kerékpárútnak is nevezett  helyszínt. Szerencsére volt itt már durvább állapot. De undorító, ocsmány amit egyesek megengednek maguknak.

budbut3.jpg

Korábbi cikkeinkben is hiányoltuk elégszer a bicskei hulladékudvar működését, kértük megnyitását. Tudjuk, ez nem egyszerű. De akkor  csak azt a lehetőséget, hogy egy bicskei vagy környékbeli évente x alkalommal bevihessen a hulladéktelepre szemetet.

bud2.jpg

Akkor is lenne a határban, de kevesebb. Amikor a Saubermacher működött Bicskén, akkoriban erre volt lehetőség a telephely bejáratánál. 

S ha már itt tartunk, arról is töredelmesen beszámolhatna az ogy. képviselő, hogy az alapvetően  buta helyre épített hulladékválogató mikor kezdi meg működését illetve ha nem kezdheti meg, akkor ki és mit szúrt el, ezt hogyan szankcionálják.     

ia

bud1.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Érdekelne, h ez a városnak falu, de talán falunak meg város település mikor jut el addig, h kötelezővé tegye a szelektiv hulladékgyűjtést..?
süti beállítások módosítása