Két baleset történt tegnap Bicske központjában, a Hősök tere közelében. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Kommunikációs Szolgálatához fordultunk.   

Az FMRFK közleménye aszerint "Egy bicskei lakos 2019. október 1-jén délután Opel személygépkocsijával közlekedett Bicskén, az Arany János utca irányából a Hősök tere felé, amikor a Hősök tér 6. számnál (társasház - a szerk.) egy 11 éves, rollerrel közlekedő gyermek a ház takarásából az úttestre, az autó elé hajtott. A vétlen gépkocsivezető nő az ütközés elkerülése érdekében fékezett, azonban azt elkerülni már nem tudta. A baleset következtében – az elsődleges orvosszakértői vélemény alapján - a kislány nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A Bicskei Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást indított az ügyben." 

 "Ugyanaznap Bicskén, egy anyagi kárral járó közlekedési balesethez kértek rendőri intézkedést. A baleset helyszínelése során megállapítást nyert, hogy egy bakonycsernyei lakos Volkswagen járművel közlekedett a Hősök terén, a Prohászka utca irányából a József Attila utca irányába. A Hősök tere és a József Attila utca kereszteződéséhez érve az elsőbbségadás kötelező jelzőtábla utasítása ellenére továbbhajtott, és a kereszteződésben összeütközött a tőle balról érkező Skoda típusú járművel. A baleset következtében személyi sérülés nem történt, a járművekben kár keletkezett."

(Az FMRFK közleményétől teljesen különálló kérdések, amiket a Bicskei Szó fogalmaz meg a felelős önkormányzat figyelmébe ajánlva:  

Kérdés, hogy a nagy forgalom és a sok baleset miatt terveznek-e itt bármilyen forgalomtechnikai megoldást a közlekedésbiztonság érdekében. 

Kérdés a rolleres eset helyszínére is vonatkozik. Rendben van-e, hogy minden átmenet nélkül járda és út találkozik egy megnövekedett forgalmú helyen? Mint ismeretes, pár éve ott működik a Járási Hivatal és Kormányhivatal. A kritikus pontnál a dolgozók és ügyfelek jönnek-mennek - valamint a járda is forgalmas. Mert ha itt egy autó nagy(obb) sebességgel jött volna, vagy ha túllépi a megengedettet, akkor rolleres, kerékpáros, gyalogos - nem ússza meg horzsolásokkal.

Tudom, a közlekedés olyan mint a foci. Mindenki nagyon ért hozzá. De nem kellene végre valamit tenni a katolikus templom mögötti kereszteződés biztonsága érdekében? Igen, ismert, hogy nemcsak objektív, külső kellékek hiányoznak, hanem a KRESZ-ismerete, tiszteletben tartása, figyelem és türelem. Úgy tudom, hogy közlekedési szakértők szerint ez a pont nem gócpont, nem igényel pl. lámpát. De hogy ez így nem maradhat, az is biztos. Addig is, aki teheti, kerülje el ezt a pontot. Egykor azt írtuk, hogy olyan közlekedési lámpa kellene a területre, amiben van érzékelő a forgalomszámlálásra. Kizárólag erős forgalom esetén kapcsolna be, amúgy pedig a sárga folyamatosan jelezné a veszélyes helyet. ) 

  

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása