Ezt a javaslatomat 2019. április 25-én juttattam el a bicskei önkormányzathoz. Válasz (gondolom a bokros teendők miatt), nem érkezett az elmúlt 7 hónapban.  Nem baj. Megvagyok nélküle. 

A leírtak minden szavát fenntartom. 2020-ban újra elküldöm. Válaszolni fognak. (Félreértés ne essék:  ahogy a díj történetében mindenkor, az idén kiosztott közösségi díj kitüntettjei is igazán megérdemelték,  minden esetben kifejezetten jó önkormányzati döntés volt az aktuális elismerés.) 

Bicske Város Önkormányzata

Képviselő-testület  

Bicske, Hősök tere 4.

-------------------------------------------

Izing Antal

Bicske

 

cím 

e-mail  

 

Tisztelt Döntéshozók!

 

„BICSKE VÁROSÁÉRT KÖZÖSSÉGI DÍJ”  nevű elismerésre javaslom a Prockl Amanda és barátai által hosszú évek óta működtetett, bicskei, állatvédő valamint szociális tevékenységet folytató, rászoruló, bicskei embereknek önzetlen módon, minden személyes érdek nélkül segítséget nyújtó közösséget.

 

A település lakosságáért dolgoznak tiszta szívből, önkéntesen - saját költségükre, szabadidejükben, önkormányzati feladat ellátásában is hathatós, minőségi segítséget nyújtva.

 

Tevékenységük az egész városért nyújtott kiemelkedő teljesítmény, amit a magyar média is nagymértékben elismer érdeklődésével.

 

Prockl Amanda tevékenységével, megszólalásaival mindenképpen jó hírét viszi Bicskének. Ezért is megilleti véleményem szerint a megtisztelő elismerés az általa létrehozott és működtetett munkaközösséget.

 

Hosszú évek óta gondoskodnak gazdátlan állatokról és segítenek mélyszegénységben élő bicskei embereknek is.    

“A Kutyaovi Állatvédő Egyesület egy aktívan és önállóan működő átmeneti otthon a kidobott, megunt, bántalmazott, elhagyott kölyök és babakutyák számára. Önkéntesek vagyunk, szabadidőnkben mentünk, segítünk, hirdetünk, fotózunk, hirdetjük a felelős állattartás fogalmát, az ivartalanítás fontosságát országos szinten” - olvasható oldalukon.

 

Hétvégente nyílt találkozókat hirdetnek meg, mindenkit örömmel fogadnak. A kutyasétáltatás a program az ötödik dűlőben, a barátkozás gazdátlan kutyákkal, akiknek éppen ilyen események alkalmával lehet új gazdájuk. Színes családi programot teremtettek. Lehetőséget nyújtanak itt élők összeismerkedésére, barátkozására és a jószolgálatra egyaránt.  

 

Prockl Amanda projektje olyannyira egyedülálló, példaértékű, hogy más települések állatvédői is csodájára járnak az országos sajtó hírei alapján. Milyen nagyszerű, hogy városunk iskolásai, óvodásai - családi vagy intézményi programként ilyen erejű állatbarát példával találkozhatnak a saját  lakóhelyünkön!

 

E példamutató közösség tevékenysége jó hírét viszi Bicskének.  

(...) 

 

 

 Saját anyagi erejükből szereztek be például chip-olvasókat. Kiosztották egymás között, és a civil szervezet önkéntesei  a személyes adataik, a privát telefonszámaik nyilvánossá tételével vállaltak chip-leolvasást szabadidejükben.

 

Az országban több menhelynek segítséget nyújtottak már.

 

Meggyőződésem, hogy ennek a lelkes csapatnak az elismerése, bátorítása, támogatása - kötelessége az önkormányzat döntéshozóinak Bicske lakossága nevében.

 

Az alábbiakban mellékelem mindazt, amit a Kutyaovi önmagáról a Facebook-on létrehozott, népszerű oldalán jónak látott leírni.

Tájékoztatásul szíves figyelmükbe ajánlom, hogy e felterjesztésről sem Prockl Amanda, sem közösségéből senki nem tud.  

  

Tisztelettel, Izing Antal

Bicske, 2019. ápr. 24.

 

"A Kutyaovi maga a kutyaparadicsom, nálunk a gondozásunkba kerültek szeretetben és biztonságban élhetnek gazdisodásukig, a Ti segítségetekkel, támogatásotokkal megtudunk adni számukra minden tőlünk telhetőt. Mi nem nézzük ki honnan jött, milyen színű, kié volt, lehetőségeinkhez mérten segítünk mindenkinek.

Gazdikereső képeinkkel, napi beszámolóinkkal szeretnénk nektek vidám perceket okozni és biztosítani titeket arról, hogy érdemesek vagyunk a támogatásotokra. Mindennapi életünk nehézségeiről, szomorúságairól, de örömeinkről, boldogságunkról, a háttérmunkánkról is folyamatosan hírt adunk. Szombatonként pedig személyesen is megismerkedhettek velünk és gazdikeresőinkkel a nagyon népszerű sétáltatói programunkon.

A Kutyaovi egy közösség, egy olyan fórum, ahol közösen életeket tudunk menteni és kutyasorsokat tudunk megváltoztatni.

Ha tehetetiek vigyétek hírét, osszátok posztjainkat, facebook és instagram oldalunkat, ezzel is sokat tudtok segíteni.

Kutyaovi Állatvédő Egyesület

Bankszámlaszám:

OTP: 117 36020-21454923

IBAN: HU 10 1173 6020 2145 4923 0000 0000

SWIFT(BIC): OTPVHUHB

Paypal: amandakutyaovi@gmail.com

Email: amandakutyaovi@gmail.com

adószám: 19038175-1-07

Tel: 06-20-953-4777 ( délután)

Web: amandakutyaovi.hu

Köszönjük!

Prockl Amanda"

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása