Olvasóink érdeklődtek erről - ezekkel a szavakkal. Szerintük nemrégiben a Zsámbékig elkészült úton majdnem ennyi ideig, mint amennyit most a patakhíd igényel. Aránytalan. 

Az átadást első lépésben novemberről decemberre tették. De akik laikusként látták a helyszínt pl. a Galagonyásból -  szerintük örvendezhetünk a januári átadás felett is az augusztusban megkezdett épülésben. Azt mondják,  örülhetünk, ha nem késlekedik januárnál is tovább. Jó munkához idő kell, szokták erre rávágni. 

Ír az olvasó rovatunk olvasói jelzései bemutatták a terelőutak terheltségét, sanyarú állapotát és a balesetveszélyt.

Molnár Dániel képviselő írásban az önkormányzat vezetéséhez fordult, hogy tájékoztatást, magyarázatot kérjen.

Választ még nem kapott.

A karácsonyi csúcsforgalom előtt ez a kérdés joggal foglalkoztatja az embereket. Reménykedünk a köntörfalazás nélküli hivatalos válaszadás mielőbbi megérkezésében. 

Mányon élő olvasónk hívta fel a figyelmünket Ugron Zoltán mányi polgérmester, december 3-án keltezett tényfeltárására: 

"Tájékoztatok mindenkit, hogy tegnap (12.03. kedd) a másfél hete írt levelem hatására meglátogatott a kivitelező, az alvállalkozója és a megrendelő OVF nevében a műszaki ellenőr. Elmondták, hogy miért csúszik az építkezés: nem volt előtanulmány, menet közben módosítani kellett a terveken és a kiviteli módon. Ezt tudomásul vettem, de jeleztem, hogy rossz volt az ütemezés, felelős beruházóként az ilyennel számolni kell és ha tavasszal kezdik a munkákat akkor nem a télbe csúszik a kivitelezés.

A jövőt illetően pedig nincsenek jó hírek: január végét mondtak hogy használni lehet. Én a helyszínen járva azt láttam, hogy kb. 2 heti munka van hátra. De tél van, bezárnak az aszfaltkeverők, hidegben nem lehet munkát végezni stb. Azt kértem (és erre igent mondtak !!!), hogy ha karácsony előtt mégis úgy alakul az idő, hogy lehet dolgozni, akkor kérjenek "ideiglenes forgalomba helyezést" az útügyi hatóságtól. Ehhez kapcsolati segítséget is felajánlottam. Nagyon remélem, hogy jól alakulnak a dolgok, de sajnos ennél többet nem lehet tenni. Ez az ütemezéssel és az előkészítetlenséggel el lett rontva..."

Ehhez képest Bicskéről semmi válasz a vezetéstől írásban, kb. 7-9 napja  érdeklődő képviselőnek. Ajánljuk a bicskei képviselők, polgérmester-alpolgérmester, bizottsági tagok és elnökök figyelmébe a mányi megoldást. Ez a hatáskör Bicskén is működne. 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása