Bicskén több helyszínen, így az Oroszlán Patikában és az Egészségügyi Központban is láthatók régi bicskei képeslapok poszterré, meghatározó lakberendezési elemmé nagyítva.  Általában erősen kötődnek az adott épület közvetlen környezetéhez, az élesztik újra, arra emlékeznek.   

flakker_sarok_1900-ban_1.jpg

Valószínúleg ezt az elterjedt, visszatekintő és romantikus megoldást követi az egykori Flakker-sarok vizuális kivitelezése is. Sőt, ez még színes is az eddig ismert bicskei felhasználási megoldásokhoz képest. Mint egy olvasókönyv illusztrációja egy XIX. századi fejezethez.  A most lebontott Áruház egykori telkén Flakker Sándor boltja állott.

Erről Imeli László helytörténész gyűjtőnek köszönhetően a bicskeiek blogja is számot adhatott értékes "helytörténet" rovatában.  

Lehet, ez az 1900-as kép lesz az, ami igen nagy és  időjárásvédetté tett köztéri díszletként a Spar raktárt jótékonyan ki fogja takarni a szemek elől? 

Jó megoldás lehetne....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása