"A vendéglő ajtajában áll nagyapám, Dévényi Antal (Nagymaros, 1891) és nagyanyám, Dévényi Antalné (sz.: Barchó Mária, Zsámbék, 1889) és Pacsuli kutya. A vendéglő Bicskén, a Vásártéren (ma Kossuth Lajos tér) állt. 1951-ben államosították, nagyapám 1957-ig üzletvezetőként még ott maradhatott. Lebontották a 70-es években, ma a Bicskei Egészségügyi Központ áll a helyén." (Dévényi Sándor Kossuth- és Ybl-díjas építész)

7066f8f6-4433-4de4-afd5-4bb5cdeff472-764x1024.jpg

"Nem hittük volna, hogy ehhez a képhez érkezik az egyik első megfejtés, amelyből még a fotón látható kutya neve is kiderül. Ráadásul nem is akárki írt nekünk, hanem a vendéglős unokája, Dévényi Sándor Kossuth- és Ybl-díjas építész."

Nagyon köszönöm kedves Olvasónknak, aki ezt 24.hu posztot elküldte, ami a Fortepan nevű kincset idézi. 

Eddig bizony nem tudtuk, hogy egy Kossuth-díjas építész nagyszülei Bicskén, a mai Kossuth téren vendéglősök voltak a jó nevű Otthon Vendéglőben.

Fortepan.hu ismeretlen helyszíneket szeretett volna azonosítani. Ekkor jelentkezett az unoka, aki ennél jóval többet tudott.

A Szent Gellért téri Forráskút is Dévényi Sándor . alkotása.    

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szia Antal
Multkor olvastam hogy valaki Bicskei képeslapokat keres a vaterán van egy két érdekes ha még érdekli (www.vatera.hu/listings/index.php?q=bicske&ob=2&obd=1)
süti beállítások módosítása