A Kisállomás. Egy rendes bringatárolóval. Fedett. Jól kiköthető a váz a támasznak. Hurrá. Még akkor is, ha az első osztályú gépet nem hagyná ott egy napra senki. A lámpákhoz olyan bicókat kötöttek ki a kedves utasok eddig is, ami senkinek sem kellett. Ma pedig már térfigyelő is van - ha igaz.

A régi bakterházat pedig szerintem nem bontják, vagyis mostanában biztos nem, mert új táblákat helyeztek arra is. Mindkettő érdekes. Az egyiken az áll, hogy ez "Vasútállomás".

Úgy tudtam, hogy Bicske alsó vasúti megállóhely, de nagyon jó, ha előléptették.  Számomra ez főpályaudvar. Gare de Bicske.  Itt láttam először vonatot időszámításunk előtt 72-ben. 

A másik érdekesség, hogy amikor a Bicskei Önkéntes Tűzoltóság rendbehozta az épületet 2005 táján, akkor Fuggerth J. Ferenc iparművész készített egy táblát: BICSKE ALSÓ felirattal. Idáig ez volt. Most hol van?         

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása