Azoknak az embereknek, akiket ez érdekel, folyamatos tájékoztatás kellene minden közpénzből tartott felületeten és a szelfi oldalakon is Bicskén.    

Az Átlátszó pl. az elsők között jött ki egy rezsikalkulátorral. Hasonlókkal tehetnének szolgálatot Bicskén a választottak. S ha már a civil közösségek: öket is össze lehetne hívni együtt és külön-külön, tájékoztatni őket szakemberek által arról, milyen lépéseket érdemes megtenni kivel és hogyan. Nem kell annyira őszintének lenni, hogy még azt is kimondják a felvezetőben: csukjuk be a mesekönyvet. Elég annyi, hogy energiaválság van. Így tudsz a tetődre napelemet tenni, ha akarsz  (ez lett volna pl. az igazi rezsicsökkenés, nem pedig a rizsa) és szereltess akár hűtő-fűtő klímát. Ezért ugyan jó fizetsz, már amennyiben van ennyi nélkülözhető. Ha van, gondolj arra, hogy előre, mai áron kifizeted jó néhány évtized villanyszámláját. És/vagy szigetelj födémet-homlokzatot. Vagy cseréld ki minden égőd kisfogyasztásúra. Igen, tudjuk, ez lett volna az igazi rezsicsökkentős projekt "a zelmúlt" 18 évben. Akár vissza nem térítendő EU-pályázatokkal is AA++ minimális energiaigényű lakóházak legyenek a magyar otthonok. Nem volt benne valaki elég érdekelt? Nem tudhatjuk. De ez a hajó is elment. Idevágó dakota közmondás pedig nincs. Csak a tények.            

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása