Jöttek már ki soraink pl. olvasói észrevételre támaszkodva, hogy Bicskén hagyománnyá kezd válni a használaton kívüli autók,  esetleg roncsok közterületi tárolása. 

Írja olvasónk, hogy egy központhoz tartozó közterületen megjelent egy roncsautó, amit az ablakában bontásra hirdetnek.
Olvasónk szerint mielőtt ez a "roncsderbi" Bicskén gyakorlattá válna, fel kellene hívni a városvezetés figyelmét arra, hogy a hulladék alapvetően nem az utcára való. Már-már köztisztasági kérdés. És esztétikai. De nem is szabályos. Tiltja ugyanis a roncsok közterületen tárolását maga a KRESZ is. De a helyi rendelet kőkemény és roppant egyértelmű.

Két kiemelés ebből, hogy ne kelljen keresni, de lehet csekkolni:  
"29.§ (1) Az üzembentartó használaton kívüli gépjárművét saját költségén köteles a közterületről haladéktalanul eltávolítani.

(2) Amennyiben a gépjármű hatósági engedéllyel és jelzéssel nem rendelkezik, közterületen nem tárolható.

30.§ (1) A használaton kívüli gépjármű hatósági elszállítása előtt az Önkormányzat írásban felszólítja az üzembentartót, tulajdonost a gépjárművének 3 napon belül történő eltávolítására."
A másik nagy bicskei titok, hogy kié lehet az az autó, ami hosszú ideje áll a Kossuth téren az új játszótérnél az üzlet és a művközpont parkolójában. Rendszám rajta. Egy-két irányjelzőt már már kibontottak belőle.   

Újbuda vagyis Budpaest XI. kerületének honlapján pedig a KRESZ vonatkozó szabályairól olvashatunk.  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása