"A nyilvánosság hatalmi manipulálása ebben a szférában általánosnak mondható. Ezek a médiumok - ma már tudomásul vett gyakorlatként - többnyire a helyi önkormányzati testületek túlsúlyos oldalának, jellemzően a polgármesternek rendelt propagandaeszközök" - írják, három - számos hasonló közül kiragadott - példát említve.

Megfogalmazásuk szerint Magyarországon ma több száz lap, televízió, rádió, internetes portál működik, másfelől sok száz újságíró dolgozik - az akár tágan értelmezett - sajtószabadság keretein kívül rekedve; mint írják, a MÚOSZ elnöksége tiltakozását fejezi ki "a közszolgálati sajtót érintő sérelmek, a sajtószabadság megsértése miatt".

Egyben jelzik: levélben fordulnak az ügyben az önkormányzati miniszterhez, az ORTT elnökéhez, valamint tájékoztatják a helyzetről az EBESZ bécsi irodáját és Hegyi Gyula európai parlamenti (EP) képviselőt, aki korábban a helyi hatalomtól független médiával kapcsolatban ajánlásokat nyújtott be az EP kulturális bizottságához.

Forrás: Népszava.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása