A rendezvényt pénteken, Sarlós Boldogasszony napján tartják. Az eseményre negyven olyan roma családot hívtak meg - személyes beszélgetések után -, amelyben a szülők megkereszteltették gyermekeiket - mondta Spányi Antal püspök, a Magyar Katolikus Karitász elnöke.

A bicskei művelődési házban tartandó program keretében a megyés püspök megáldja a meghívottakat, s mindegyik családnak egy-egy bibliát ajándékoz. A rendezvényen közös műsort adnak roma és katolikus fiatalok, a gyerekeket játszóház várja, majd a program szeretetvendégséggel fejeződik be.

Spányi Antal hangsúlyozta: a katolikus egyház sosem volt közömbös az elesettek, a kisebbségben élők iránt, s felvállalta a cigányság lelki gondozását is.

A cigánypasztoráció kiemelt területe a katolikus egyház tevékenységének. Nem látványos sikerekkel kecsegtető munkáról van szó, de nagyon fontos, hogy az egyház is megtegyen mindent a cigány kisebbség többségi társadalomba való integrálódásának segítésére - tette hozzá.

A püspök úgy fogalmazott, ezen a területen olyan problémákat kellene megoldani, amelyekhez komoly kormányzati szándék és politikai akarat kellene.

Olyan tevékenységre lenne szükség, amely igazán a problémák megoldását célozná meg, s nem eszközt csinálna sajátos célok elérésére emberek, vagy emberek egy csoportjának, egy kisebbségnek a nyomorúságos helyzetéből.

A katolikus egyház sokat tehet - akar tenni és tesz is - a meglevő feszültségek oldásáért, a cigányság integrálódásának segítéséért, s kész arra, hogy ennek érdekében összefogjon minden jó szándékú emberrel, minden tisztességes törekvéssel és kezdeményezéssel.

Forrás: hir6.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása