Úszik az uszodaprojekt

2008.11.05. 10:27

Januártól üzemelnie kellene a még most is épülő tanuszodának. A pályázati és önerős forrásból megvalósuló sportkomplexum üzemeltetését január 1-jétől meg kellene kezdeni - így szól a szerződés, amelyet az önkormányzat és a minisztérium kötött. Ha ez nem történik meg, az önkormányzatnak mélyen a zsebébe kell nyúlnia...

Eddig nem is merült fel, hogy talán nem sikerül az új esztendő beköszöntével az uszodai vendégfogadást elindítani, ám a legutóbbi, múlt csütörtöki testületi ülésen a képviselők ördögöt festettek az uszoda falára. Noha eredetileg csak a tanuszoda vízellátásának kérdése szerepelt a napirenden, számos más probléma is felmerült a város hosszú távú sportkoncepciója kapcsán.

Az uszoda átadása vélhetően csúszik fél-egy évet - ezt Tiborcz Péter (Fidesz) képviselő vetette fel, s nyomatékosan kérte az új polgármestert, vizsgálja ki ennek az okát. Mint kiderült, a külső közművek bekötése mind az önkormányzat feladata, ám - hogy azért-e, mert nem eszméltek időben, vagy mert más, külső tényező játszott szerepet, még nem tudni - erre még nem kerülhetett sor. Az azonban tény, hogy az Édász például 2009 nyara előtt nem is tud foglalkozni a kérdéssel, olyan sok más munkája van. A gáz engedélyezése pedig csak most van folyamatban, tehát még arra is várni kell. A vízbekötéshez ugyan már van engedély, de a kivitelezőt még nem választották ki. Az ezzel kapcsolatos közbeszerzési eljárást ugyanis elhalasztották. Egyedül az útépítést tudja felmutatni az önkormányzat, mint saját hatáskörben elvégzett feladatot.

Sokba fog ez nekünk kerülni - jósolta Tiborcz, aki szerint akár kártérítést is kilátásba helyezhet a szerződés-szegésért a minisztérium. Tessely Zoltán polgármester azt ígérte, vizsgálatot indít az ügyben, hogy kiderüljön, ki s miért hibázott, illetve késlekedett.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása