A Talentis Business Park a Zsámbéki-medence tudásalapú beruházása, ami a Talentis Program keretén belül valósul meg. A tervezõk olyan innovációs tudásközpont létesítését tûzték ki célul, amely az elsõ igazi elõvárosi irodaparkként elérhetõ áron professzionális cégközpontot biztosít a beköltözõ vállalatok számára. A Talentis Business Park 2009 szeptemberében nyitja meg kapuit Herceghalom új központjában.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg, amelyhez a fejlesztõ TBP Zrt. az elsõ ütem körülbelül mintegy 30 százalékának megfelelõ, 482.859.793 Ft uniós támogatást kapott. Az Innovációs Központ és Inkubátorház a kkv-k számára határozott idõre, kedvezményesen biztosítja az alapvetõ mûködési feltételeket.

"A jelenlegi gazdasági helyzetben különösen fontos, hogy a kezdõ vállalkozások elérhetõ áron, megfelelõ feltételek mellett tudjanak mûködni. Nálunk az "A" kategóriás irodák jóval a budapesti bérleti díjak alatt érhetõk el, ráadásul ezért a pénzért a beköltözõ vállalatok olyan kiemelt innovációs szolgáltatásokat kapnak, amelyek nem csupán a mûködést segítik, hanem felgyorsítják a tudástranszfert és növelik az üzleti hatékonyságot is."- hangsúlyozta Dr. Takács Ernõ, a Talentis Group elnök-vezérigazgatója.

"Arra számítunk, hogy Herceghalom növekvõ lakossága helyben találja meg a munkahelyét. A Talentis Business Park elsõ ütemének felépülésével 2009 õszétõl már 25-30 cég települhet Herceghalomra és körülbelül 300 új munkahely létesül, ami jelentõs fejlõdés falunk számára." - mondta Schnaider László, Herceghalom polgármestere.

Környezetvédelem és térségfejlesztés

Talentis Business Park építése során a Talentis Group. hangsúlyt helyez a környezettudatos szemléletmódra: olyan innovatív és energiatudatos mûszaki megoldásokat alkalmaz, mint az épületek tetejére tervezett napkollektorok és zöldtetõk, valamint a talajban elhelyezett földszondák, amelyek a fûtésrõl és a hûtésrõl gondoskodnak.
A Talentis csoport Herceghalmon 2009-ben több jelentõs beruházást is megvalósít. Ilyenek például az oktatási és konferenciaközpont, a wellnessrészleggel is felszerelt négycsillagos Hotel Abacus, valamint a Vitalis lakópark is.

Forrás: Zsámbéki-medence Regionális Hírmagazin

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása