Hatodikán este a lovasberényi körzeti megbízott Csákvár Forna pusztán falopáson ért tetten egy férfit és egy nőt. A megállapítás szerint a területen több hete folyik fakitermelés, kisteherautójukkal a már kitermelt fát dézsmálták meg. A területbirtokos Vadex Zrt. közel kétszázezres lopási kárt jelzett. Egy hétre rá a vértesacsai körzeti megbízott fogott el fatolvajokat. A körzeti megbízott bejelentést kapott, hogy két személy a Vértesacsa külterületén lévő barackosban vélhetően fakivágáshoz készülődik. Mire a körzeti megbízott a barackosba ért, már egy fát kivágott a két helybéli férfi. A további pusztítást a tettenéréssel sikerült megakadályoznia. A két férfit a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, az elkövetés eszközéül használt láncfűrészeket lefoglalták. Délután az egyik előállított hozzátartozója érkezett a rendőrkapitányság épületéhez, hogy hazavigye rokonát. A vértesacsai férfi autóját épp a kapitányság előtt ellenőrizték le a járőrök. Pechjére kiderült, hogy a használatában lévő autó alvázszáma köszönő viszonyban sincs a forgalmi engedélyben szereplő alvázszámmal, így egy szempillantás alatt szimpla rokonból, gyanúsított rokonná lépett elő. Egyedi azonosító jel meghamisítás miatt indítottak ellene eljárást.

Január 13-án két bicskei férfi lakásán tartottak házkutatást a rendőrök. Folyamatban lévő nyomozás során jutottak el a két személyig a nyomozók. Gyanújuk szerint őket látták kiugrani hajnalban egy Bocskai úti kerítésen, ami után egy újságos üzlet feltörése vált ismertté. Az akkor még ismeretlen tettesek dohányárut vittek el a kis üzletből. A két férfinél tartott házkutatás alkalmával ugyanakkor egy korábbi, ugyancsak a Bocskai úton történt betörésből elvitt húskészítményeket, sajtokat találtak. A pizzéria nyitott féltetejű raktárából 229 ezer forintnyi áru tűnt el hetedikén éjjel. A két bicskei férfit őrizetbe vette a rendőrség.

Este egy taxis kért segítséget. Utasát Budapestről szállította Etyekre, de a férfi nem volt hajlandó kifizetni a fuvart, mi több, igazolni sem tudta magát. Adatmegállapítás miatt előállították a kapitányság épületébe. Rövid idő múlva kiderült, hogy a férfi egy fővárosi pszichiátriai intézetből távozott engedély nélkül, ahová a kapitányságra kért mentők segítségével rövid úton visszaszállították.

Egy afgán és egy iraki férfit igazoltatást követően fogtak el a járőrök január 8-án. Mindkettőjüket a Debreceni Rendőrkapitányság kereste elfogató paranccsal. Január 12-én a bicskei vasútállomáson intézkedtek a járőrök. Egy budapesti férfi adatainak ellenőrzésekor derült ki, hogy egész sor elfogató parancs van érvényben ellene. A Fővárosi Bíróság, annak büntetés végrehajtási csoportja, a Ráckevei Városi Bíróság és a BRFK VII., kerületi rendőrkapitánysága is kereste. Délután a Bihari utcában futottak össze a járőrök egy saját körözöttjükkel. A helybéli lakost folyamatban lévő ügy kapcsán kerestették a nyomozók. Előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki. Csabdi, Közép hegyen korábban történt hétvégi ház betörés környékén végeztek adatgyűjtést a rendőrök, amikor egy kunszentmártoni nőt vontak ellenőrzés alá. Az országos nyilvántartóban történt ellenőrzés során kiderült, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság körözése van érvényben vele szemben. A nőt börtönbe szállították.

Január 16-án pénteken délelőtt váli körzeti megbízott eltűnés miatt körözött fiatal lányt talált meg. A 16 éves lány a mátészalkai gyermekvédelmi központból távozott engedély nélkül. Ideiglenesen a bicskei otthonban helyezték el. 17-én szombaton Bicskén történt gépjármű ellenőrzés során helybéli férfivel szemben intézkedtek a járőrök. A férfi egy olyan jogosítványt adott át, amelyiknek lejárt az érvényessége. A nyilvántartóban történt priorálás alkalmával kiderült, hogy az átadott vezetői engedély nem is létezik, mi több a férfinek egyáltalán nincs is jogosítványa. Közokirat-hamisítás miatt indult eljárás ellene.

18-án hajnalban a váli tűzoltóság épülete előtt egy megvert férfihez kért mentőt a rendőrség. Az adatgyűjtés során megállapítást nyert, hogy a bántalmazással egy helybéli férfi gyanúsítható. Elfogását követően súlyos testi sértés megalapozott gyanúja miatt indítottak büntető eljárást vele szemben.

Forrás: Police.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása