– Későn érkezett meg a pénz, de nem is baj. Tapasztalatom szerint a hulladékot eldobáló emberek tavasszal és nyár elején aktívabbak, mint ilyenkor. Mivel márciusban és áprilisban tüntetjük majd el a szemetet, a frissen megtisztított területeken talán nem merik majd eldobni a hulladékukat. Az új tábláknak és ismertetőknek is visszatartó ereje lesz – mondta Döme Kata, az egyesület alelnöke.

Az összefogáshoz tavasszal csatlakozott a polgárőrség, a Kertbarát Kör és valamennyi bicskei iskola, azóta pedig a Dinamik Harcmvészeti Egyesület, a Fidelitas, a vadásztársaság és néhány környezetvédő egyesület is.

– Lehetséges, hogy márciusig a bicskei baráti társaságok is megérkeznek. A helyi önkormányzat is segít. Összefogás eredményeként szépülhet meg Bicske – mondta Döme Kata.

A pénteki helyszíni bejárás alapján elkészül a végleges akcióterv, hogy mikor hol gyűjtik majd a szemetet a két hónap során.

– Körlevelet küldtünk a bicskei vállalkozásoknak. Szeretnénk a szemétkupacok helyét rendezni, és ehhez anyagi és egyéb segítséget kértünk. Ez újabb visszatartó erő lehet az illegális szemetelőknek – tette hozzá a főszervező.

A munkát február utolsó vagy március első hétvégéjén kezdik, és a pályázat határideje szerint április 30-ig kell befejezniük.

Forrás: Helyi Téma

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása