A rendezvényt bicskei szponzorok segítik és velük együtt minden új támogató segítségét köszöni az állomás. A mentők munkáját azért támogatjuk, mert gyerekeink, szüleink, családunk és barátaink vannak.

- Az állomás udvarán tettem-vettem - idézte fel Kutenics Péter állomásvezető mentőtiszt -, amikor a szomszédban élő Bazsinka József nyugalmazott vezető mentőtiszttel, ahogyan máskor is, most is beszélgetni kezdtünk. Azt kérdi tőlem: "Készültök az ünnepségre, Péter?" Kérdeztem, milyen ünnepségre gondol, mire Józsi bátyám emlékeztetett: 1969. novembere óta dolgoznak Bicskén mentők.

Péter ezután kézbe vette a dolgot, a szervezés már javában folyik. Az ünnepség Vásárhelyi János jóvoltából a Kastély dísztermében kezdődik Debrődi Gábor történész, egykori mentőápoló, a Kresz Géza Mentőmúzeum igazgatójának előadásával. Ő fényképeket, filmet is hoz és érdekes tárlat nyílik mentéstechnikai eszközökből. Ezután bicskei helytörténeti előadással folytatódik Bazsinka József nyugalmazott mentőtiszt mindig tanulságos történetmondásával, végül Kutenics Péter beszél az elmúlt évek változásairól. A kastélyparkban a Fesztivál Fúvószenekar játszik majd. Az udvaron "retro" mentő bemutatót terveznek a fiúk régi Nysa-val, Mercivel, rendőr Zsigulival és létrás tűzoltó autóval.

A rendezvény előtt és után részletesen közölni fogják a születésnapot segítő személyek, intézmények és cégek névsorát. Sajtóinformáció: 06 30 594 6653, izingantal@index.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása