Kinek az ötlete alapján és hogyan alakult az együttes?

A zenekar egy teljesen véletlen találkozásnak köszönhetően alakult meg. A Boogie Men próbákon néha pótolni kell valakit, ilyenkor az ének mellé bevállalok olyan hangszert, ami mellet énekelni is tudok. Ilyen például a dob, viszont gyakorlási lehetőségem nincs otthon. Ekkor kerestem fel Papp Gábort (Horizont Light), azzal az ötlettel, hogy lehetnének nála a próbák, mire ő egyből igent mondott. Mikor lementünk a próbaterembe Fábián Gábor, és Papp Zoli is ott volt, tehát minden adva volt egy kis spontán zenéléshez. Előtúrtam egy nem túl régi dalszöveget és egy akkord kört, a többit a srácokra bíztam, a próba végére már mindannyian tudtuk, hogy tovább kell csinálnunk. Később történt egy dobos csere, Papp Gábort Szücs Gábor váltotta. Mindez szeptember 2-án, ekkor alakult meg hivatalosan is a Csendháborítás.

A saját számokat vagy a feldolgozásokat részesítitek előnyben?

Minél több saját nótát szeretnék, viszont egyelőre még feldolgozásokat is tartalmaz a repertoárunk többek között AC/DC, Sex Action, Hooligans számokat is hallhat majd a nagyérdemű. A saját daloknak elsősorban eszmei mondanivalójuk van. Szerelemről, a szavak erejéről, örömről, bánatról egyszóval az élet apró-cseprőnek hitt mégis fontos dolgairól. Az alap koncepció: ne csak zeneileg nyújtsunk valamit, hanem a szövegekre is legalább akkora hangsúlyt fordítsunk.

Milyen stílusú zenére számíthat a kedves közönség?

Behatárolhatatlan. A viccet félre téve a banda mindegyik tagja külön egyéniség más és más zenei ízléssel, ötletekkel de ettől lesz igazán a sajátunk. A basszusgitáros igyekszik minél több jazz elemet belecsempészni, Fábi tipikus hard rock blues vonal támogató, mi Szücsivel az új hullámot preferáljuk, de vannak súlyos doom riffek vagy éppen lazább poppos akusztikus okosságok is. Egyszóval próbálunk minden zenei stílust vegyíteni mindezt úgy, hogy mégis magunkat lássuk a számainkban.

Mi alapján történt a névválasztás?

Megvolt a banda, megvolt az első koncert, de nevet még nem sikerült választani, ezért gyorsan ki kellet, találni valamit. Néhány ötlet után a Csendháborítás jutott eszembe. Mikor elmondtam a többieknek, mindenkinek tetszett, volt benne irónia, polgárpukkasztás és ha azt veszed dinamika is. Azt hiszem jó döntés volt, még skandálni is lehet.

Tudom, a zenekar még nagyon friss, azért mégis megkérdezném mik a terveitek a jövőre nézve?

Nem szeretek nagyon előre tervezgetni. Amíg a Boogie Men éli kis megszokott, valamilyen szinten közkedvelt életét addig a Csendháborítással valami egészen mást és egészen újat szeretnénk alkotni, a többit majd az élet hozza...

A zenekar legközelebbi koncertje a bicskei Petőfi Művelődési Központban lesz szeptember 26-án október 10-én, Budapesten, a Schönherz Qpa-n lesz.

Scháden Dorina

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása