Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Bicskei Képviselők!

A bicske.info által is közzétett - Bicske alsó vasúti megállóhely állapotáról szóló - nyílt levél tárgyában független hírportálunk munkatársához egy udvarias köszönőlevél jutott el, érdemi válasz még nem.

A balesetveszélyes kialakítás megszüntetése érdekében bicskei tűzoltók, mentősök, újságírók által írott nyílt levél januárban(!) jelent meg oldalunkon. Arról örömmel értesültünk, hogy Bicske polgármestere az állampolgári kezdeményezés hatására (is) tárgyalt Bicske alsó ügyében Heinczinger Istvánnal (a MÁV Zrt. éléről éppen napjainkban távozott vezérigazgatójával).

A megbeszélés eredményéről, részleteiről - sem a közpénzen üzemelő városi tévé, sem a város hivatalos honlapja és az akkortájt még a bicskei postaládákba havonta eljutó, utoljára talán márciusban megjelent Bicskei Élet sem adott hírt.

A Tessely-Heinczinger csúcstalálkozó szemmel látható eredményében csak a jövőben bízhatunk, mert még nincs hozadéka. A vasúti síneket továbbra is szalagkorlátszerű alkotmány választja el. Ez mind a mai napig síneken való könnyelmű átkelésre motiválhat gyereket és időst egyaránt. Nem jó megoldás, ahogy az akkori baleset is mutatta. A helyzet folyamatosan romlik, nem változtat semmit az, hogy a vandálság után kimeszelnek, esetleg még üvegeznek is. Az új szemetesek és a megállók rongálása zajlik. (Térfigyelőt terveznek ide? - A szerk.) A legjobb állapot az volt, amikor a bicskei tűzoltók rendet tettek társadalmi munkában a területen és felújították a bakterházat.

Megértjük, hogy sok a város körüli munka az elöljáróknak. De a Bicskei Mentőknek mindenáron legyen kevesebb vasúti munkájuk, mert még a sokat látott mentősök számára is "totálbrutál" helyszínek ezek.

Várjuk tehát szíves és részletes tájékoztatásukat, amelyet (állampolgári kezdeményezés alapján létrejött, független) portálunk is közöl a Bicskei Olvasók jobb tájékoztatása érdekében.

Köszönettel,
www.bicske.info


Fotó: Izing Máté

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása