A város nemrég létrehozta a Bicskei Gazdasági Szervezetet, melynek számos feladata várható a jövőben, kezdve a közterület-fenntartástól a közétkeztetésen át számos más, a várost érintő feladat ellátásáig. Hasonló célt szolgál azonban a Városüzemeltető Kft. is, amelynek működését az is mutatja, hogy zárt ülésen a képviselők új igazgatót választottak az élére Szalai Zsolt személyében, ám csak január 1-jéig. A feladatok azonban egyszer csak átkerülnek a képviselők közt gesz-nek nevezett csoporthoz, s a folyamat végén megszűnik a kft. Ám addig is - minősített többséget igénylő - rendeletet kellene módosítaniuk, amely szerint a költségvetésben erre a célra elkülönített összeget feladatokra lebontva tüntetik fel.

Ezt a lépést azonban a péntek délelőtti testületi ülésen nem tudták megtenni. Egyes képviselők ugyanis úgy vélik, hogy ha lelassítják az átszervezést, akkor a városüzemeltető felszámolásával kapcsolatos járulékos költségek az idei költségvetést már nem terhelhetik. Tessely Zoltán polgármester viszont úgy érvelt, hogy idén a büdzsében van erre keret, de az önkormányzatok állami támogatásának szinten tartására a jövő évben nincs semmi garancia, így tehát arra sem, hogy könnyedén kifizethetik majd ezt a költséget. Hétfőn újra tárgyalják a témát.

Forrás: fmh.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása