A hetvenes években még tiltott szernek minősítették id. dr. Béres József találmányát, sőt, kuruzslás vádjával bűnvádi eljárás is indult ellene. Később megtűrt készítmény lett belőle, az igazi áttörést azonban a rendszerváltáskor hozta meg, amikor megalakult a Béres Részvénytársaság — emlékezett vissza dr. Béres József, a társaság elnöke a csütörtöki szolnoki sajtótájékoztatón.

Ma a cég hazánk legnagyobb magyar tulajdonú gyógyszergyártó vállalata, amely 57-féle terméket állít elő, s 45 százalékos részesedéssel piacvezető az egészségvédő készítmények piacán. Saját modern fejlesztőlaboratóriumban születnek az új hatóanyagkombinációk Budapesten, a termelés pedig 1996-tól világszínvonalú szolnoki gyárban történik — tette hozzá.

A fő termék, a Béres Csepp sikerét jelzi, hogy mintegy 88 millió mintegy üveg, több mint két és félmilllió liter készült belőle, s e nagyszerű találmány hatóanyagát tekintve semmit sem változott az évek során.

Mint megtudtuk, a gyógyszer nagykereskedelemben, az ingatlanfejlesztésben, sőt a minőségi bortermelésben is érdekelt   Béres Csoport ma is az emberi élet és egészség védelme jegyében tevékenykedik, de a folyamatos fejlesztés és innováció, az üzleti tisztesség szintén a legfontosabb alapértékek közé tartozik. Tavaly előtt indította el a társaság azt a programot, melynek mottója: az egészség legyen hungarikum.

Elhangzott: a cégcsoport a válság dacára nagyon jó pénzügyi helyzetben van, s bár takarékossági intézkedésekre szükség volt, elbocsátásra nem kényszerült.

Forrás: Szoljon

Ebben a történetben nekünk bicskeieknek az lehet a "helyi szépség", hogy szüleink mindig is úgy tudták, hogy ennek a sikernek a megszületéséért igen sokat tett Bicske szép emlékezetű, kitűnő orvosa, aki ráadásul nagyon jólelkű ember volt: Dr. Szalonczay Lajos.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása