Zárt ülést tartottak nemrég a képviselők Etyeken, amelynek határozatait a képviselők aznap hozták, amikor Kollárné Papp Ildikó alpolgármester a bíróságra ment meghallgatásra a felfüggesztés ügyében - s amely a település vezetőjének felfüggesztését megszüntette (teljes végzés és indoklás itt!) Ugyanekkor döntöttek arról is, hogy ügyvédet fogadnak fel a fegyelmi bizottság jogi munkájának segítésére. Információink szerint erre 1,7 millió forint közpénzt használ fel a testület.

Lapunk megkereste Papp László jegyzőt, hogy megtudjuk, miért nem hívták meg a polgármestert az őt érintő testületi ülésre, egyrészt, mert róla van szó, másrészt, mert képviselőként részt vehetett volna az ülésen - ha tud róla. A jegyző azonban ezzel kapcsolatos nyilatkozatát indoklás nélkül visszavonta.

A polgármester megkeresésünkre azt mondta: megkérdőjelezi eme ülések, így a határozatok a jogosságát is, hiszen meg kellett volna hívni őt is. Másrészt - mint mondta - a vele szemben felállított vádpontok is magukért beszélnek: gúnyosan beszélt a testülettel, jogellenesen hívott össze falugyűlést, és jogellenes eljárást kezdeményezett a jegyzővel szemben.

Kollárné alpolgármestert is megkerestük, szerettük volna megtudni, a döntés után továbbra is kívánnak-e bírósághoz fordulni, illetve megkérdeztük, mennyibe kerül ez az adófizetőknek, s milyen lépést terveznek legközelebb. Kérdéseinkre még nem kaptunk választ. Legközelebb falugyűlés lesz november 16-án 18 órakor az óvodában.

Forrás: Fejér Megyei Hírlap

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása