A bicskei iskolások védelme

2009.11.12. 14:23

Az iskola mindkét épületébe 740 bicskei diák jár. Egyharmad részük, összesen 250 hozta vissza a szülői engedélyt, miszerint oltathatják a gyermeket az új influenza ellen - az iskola és az ÁNTSZ szervezésében. A magukat oltatni kívánók száma egyre emelkedik.

Az immunizációs "kedv" növekedése minden bizonnyal egyenes arányban áll a járvány erősödésével, amely a jóslatok szerint decemberben éri el csúcspontját. A Bicskétől nem távoli Móron és Lábatlanon iskolai szüneteket rendeltek el a megbetegedések miatt.

A szérumról tudni kell, hogy 14 nap eltelte után biztosít védelmet családjainknak.
- Ma este Dr. Kovács Attila gyermekorvos tart elődadást a szülőnek, amit a doktor úr ajánlott nekünk, mi pedig köszönettel fogadtuk el - mondta el kérdésünkre Bárányos József iskolaigazgató.
Az önkormányzat és az egészségközpont lakossági fórumot tart 2009. november 16-án 17.30 órai kezdettel a Petőfi Művelődési Központban.

Az új influenzáról szóló tájékoztatást Dr. Petrovicz Edina belgyógyász főorvos tartja.

A legújabb, pénteki információnk szerint nemcsak a Szent István úti, hanem a Prohászka utcai iskolaépületbe járó tanulók is megkapták az oltást szülői  engedéllyel.

Jövő héten mindez pótolható lesz a "Csokiban" a hiányzóknak, vagy akik nem hozták még vissza a szülői engedélyt.

Arról, hogy a Bicske területén működő négy másik iskolában mi a helyzet ebben a tekintetben, később valószínűleg hírt adunk.

Izing A.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása