Két és fél hónap alatt - október 31-ig - több mint húszezer érdeklődő érkezett Budapestről, és több mint tízezren jöttek vidékről, hogy megnézzék a megváltás és a messianizmus témakörével foglalkozó műalkotásokat. Az irányítószámok alapján vezetett statisztika szerint a látogatók 44 százaléka fővárosi, 28,5 százaléka debreceni, 24 százaléka pedig vidéki. A vendégek 3,5 százaléka külföldről, egyebek mellett Romániából, az Egyesült Államokból és Ausztriából utazott Debrecenbe a kiállításra - közölte Koroknai Edit, a MODEM munkatársa.

Az ötvenezredik látogatót, a bicskei Tóth Istvánt, feleségét és lányait Kósa Lajos, Debrecen polgármestere és Gulyás Gábor, a MODEM igazgatója köszöntötte.

A Messiások című tárlat augusztus 13-án nyílt meg. A kiállításra 15 ország magán- és közgyűjteményeiből körülbelül 200 alkotás érkezett. A művek biztosítási értéke összesen 100 milliárd forint. A szervezők előzetesen 80-100 ezer érdeklődőre számítottak. A tárlat év végéig látogatható.

Forrás: hirtv.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása