Budapesten a Szent László kórházban kezelik legtöbb új influenzával fertőzött beteget. Az RTL Híradó információi szerint két gyerek is van közöttük. Állapotuk súlyos, géppel lélegeztetik őket. A kórházban a Híradónak megerősítették, hogy két gyereket kezelnek az intenzív osztályon az új influenza szövődményei miatt. A szülők engedélye nélkül azt nem lehet tudni, hogy a gyerekek hány évesek, és azt sem, hogy hol fertőződtek meg.

Azt a tanárnőt, aki szintén H1N1 vírussal fertőződött, jelenleg a szombathelyi Markusovszky kórház intenzív osztályán ápolják. Az 53 éves pedagógusnak krónikus légzőszervi betegsége volt, amikor az új influenza szövődményeként kétoldali tüdőgyulladást kapott. 

Állapota romlott, ezért Nagykanizsáról a szombathelyi kórházba vitték; az orvosok szerint nincs még túl a betegség nehezén. A tanárnő egyébként nem kapott védőoltást az újinfluenza ellen. Az iskolában, ahol dolgozik nem rendeltek el tanítási szünetet, mert nincs sok beteg. Az intézmény igazgatója szerint 74-en hiányoznak a 916 diákból.

A legfrissebb adatok szerint az új influenza miatt 234 embert ápoltak eddig kórházban, 20-an intenzív osztályra is kerültek a vírus miatt. 12 fertőzöttet kellett géppel lélegeztetni. 8-an meghaltak a szövődményekben. Hogy kik a legveszélyeztetettebbek, nem lehet tudni. A múlt héten 34 ezer 100 újabb influenza-szerű megbetegedést regisztráltak. Ez másfélszerese az elmúlt hetinek. Minden negyedik beteg 14 éven aluli volt.

hirszerzo.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása