Elszállítják a pénzszállítót autót a gyilkossság helyszínéről
Fotó: MTI


A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyészség vádirata szerint négy hasonló korú barát még 2007-ben tervezte el, hogy erőszakos úton fognak pénzt szerezni, kihasználva, hogy egyikük egy biztonsági cég sofőrjeként dolgozik. A kérdéses éjjelen, 2007. március 27-én Nyíregyházáról indult útnak Borsod megyébe, majd Tokajt elhagyva befordult egy földútra, azzal az ürüggyel, hogy a szükségét kell elvégeznie. Ott már várták társai, akik megölték az őrt és elvitték a kocsiban lévő pénzt. Később a végrehajtók visszatértek a helyszínre, ahol színleg megkötözték a sofőrt, és az úttól kissé távolabb kirakták a kocsiból; itt talált rá később egy autós, aki értesítette a rendőrséget.

Az azonban hamar gyanús lett a nyomozóknak, hogy a sofőr alig sérült meg a rablásban - melyben a kísérője elhunyt -, ezért már pár nap után gyanúsítottként kezelték. Feltételezett bűntársai közül az a fiatalember bukott le elsőként, akinek fő feladata - a hatóságok szerint - az volt, hogy Miskolcról figyelje az eseményeket a médiában és a rendőrségi beszámolókban.

A több mint 150 milliós rablás két végrehajtója - köztük a rendőr vádlott - viszont hónapokig rejtőzött egy Bács-Kiskun megyei erdős területen álló tanyán, ahol 2007 augusztusában kerültek rendőrkézre.

STOP
Forrás: STOP/HavariaPress

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása