Önkományzati közalkalmazottak és köztisztviselők bérének kifizetése érdekében kb. 35 millió forintos hitelfelvétel ügyében intézkedett Tessely Zoltán polgármester - értesült a bicske.info.

- Mi baloldali képviselők levélben kértük a rendkívüli testületi ülés összehívását - mondta bicske.info-nak Hetlinger Zoltán képviselő. A szabályzat szerint a rendkívüli ülést össze kell hívni, ha azt a képviselőknek minimum negyede kéri.

- Bicske nem az első esetben vesz fel bérhitelt. Erre bizony hosszú évek óta lehetősége van az önkormányzatnak a számlát vezető  Országos Takarékpénztárnál - közölte civil hírportálunkkal  Tessely Zoltán polgármester.

A képviselők a polgármestert tájékoztatásra kérik az önkormányzat bevételeiről és kiadásairól, a hitelek állapotáról, hogy ők is felkészülhessenek a 2010-es költségvetés tervezésére. Levelük szerint arra kíváncsiak a képviselők,  miért vált szükségessé a bérhitel és mi a garancia a visszafizetésre.

A fizetőképesség helyreállítása érdekében az önkormányzat köteles felfüggeszteni  (a hatósági és alapvető lakossági szolgáltatások kivételével), a feladatok finanszírozását - idézi a  törvényrészletet a képviselők levele. Törvény szerint minden képviselő felelős a gazdálkodás biztonságáért.

(ia)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása