A tervek tetszetősek voltak, ám a kivitelezés késik (Fotó: FMH-archív)

Lassan folydogálnak az ügyek a bicskei golfpálya-beruházás körül. Alig több, mint három éve írta alá a Budapest Gate beruházója, valamint az önkormányzat azt a megállapodást, amelyben csak úgy röpködtek a milliós támogatásokról szóló ígéretek, valamint a cserébe kívánt hivatali segítség. Az első falba a magyar-ír befektetőcsoport akkor ütközött, amikor kérvényezték a Póc-tető bizonyos részeinek belterületbe vonását, hogy megkezdhessék a golfpálya melletti épületek felhúzását. Ezt a lépést csak hosszú-hosszú évek után tette meg a képviselő-testület, ám tavaly nyáron, amikor sikerült belterületbe vonni a kért területet, a gazdasági válság fékezte le a helyi golfálmok megvalósítását. Azóta, információink szerint érdemi változás nem sok történt a golfpálya környékén. A beruházó jelenleg a vízrákötési engedélyért küzd.

 

Tavaly decemberben már az illetékes (információink szerint a gazdasági) bizottság elé került a közműcsatlakozás kérelmének elbírálása, de Tessely Zoltán polgármester szerint az illetékes bizottság úgy látta, hogy a közműcsatlakozás terveiben a beruházó a saját érdekeinek megfelelő megoldást választott, az önkormányzattal az elképzeléseit csak formálisan egyeztette. A bizottság tartalmi egyeztetést tartott szükségesnek annak érdekében, hogy a terület közművesítése során a város érdekei is érvényre juthassanak . Azért az elmúlt egy-két hónap nem telt eseménytelenül. Noha a Budapest Gate kommunikációs munkatársa, Pál Kata szerint csupán néhány technikai kérdés egyeztetése zajlik a felek aktív együttműködésével , az Arie Yom-Tov befektető által szignózott, s a polgármesternek íródott levél ennél többre enged következtetni: a képviselőknek is megküldött levélben lényegében az áll, hogy ha az önkormányzat továbbra is akadályozza a beruházást, akkor nem csupán a 2009-re ígért 100 millió forintról mondhat le az önkormányzat, de azt az összeget is visszakövetelik, amit eddig adtak. A városnál azt mondják: a 100 millió feltétele a belterületbe vonás volt, s ezt teljesítették. Ma újra terítékre kerül a téma, ismét bizottság tárgyalja a kérdést. Február 4-én pedig a képviselő-testület szavaz a telekalakításról, közműcsatlakozásról.

 

A Budapest Gate fejlesztői számára azonban nemcsak az engedélyezési folyamatok okozhatnak fejfájást, hanem egy új golfpálya-beruházás híre is: Pátyon (Bicskétől pár kilométerre fekvő, Pest megyei település) ugyanis egy, a bicskeihez nagyon hasonló tervvel állt elő egy többségében spanyol befektetői csoport. A településen február 14-én népszavazás lesz a témában, akkor kiderül, mit akar ott a nép .


S. Töttő Rita fmh.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása