A szelvényeket most is biztonsági jelekkel védik a másolás ellen. A személyre szóló, a választás időpontját, helyét és a szavazó személyes adatait is tartalmazó értesítőt valamint a kopogtatócédulákat egy borítékban kapjuk meg augusztus 16-a és 19-e között.

A választók a borítékban - attól függően, hol élnek - két vagy három ajánlószelvényt kapnak. A kopogtatócédula-gyűjtőknek most nehezebb dolguk lesz, mivel a nemrég elfogadott új jogszabályok több érvényes ajánláshoz kötik az indulást a megyei közgyűlés tagjai és a főpolgármester esetében, emellett a korábbinál rövidebb idő is áll rendelkezésre a gyűjtéshez, a jelöltajánlás határideje ugyanis szeptember 3.


A helyi választási bizottságoknak egyébként legkésőbb holnap ki kell írniuk a kisebbségi önkormányzati választásokat – mivel azt az önkormányzati választásokkal együtt, október 3-án tartják. Országszerte mintegy 230 ezren vetették fel magukat a kisebbségi névjegyzékbe, de csak azokon a településeken alakulhat kisebbségi önkormányzat, ahol a legalább harmincan jelentkeztek a kisebbségi választói listára.


(MTI)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása