Három napos tanítási szünetet rendeltek el a bicskei Vajda János Gimnáziumba, mert nem volt fűtés az épületben. Kedden még 16 fokban, kabátban tanultak a gyerekek. Nyáron leszerelték a gázórát, hogy spóroljanak, és a város megállapodott a megyei önkormányzattal, hogy korszerűsítik a fűtést, de ez végül elmaradt. péntek reggel az iskola felszereltetett egy másik gázórát, így hétfőn elkezdődhet a tanítás.

Kényszerszünet a bicskei Vajda János Gimnáziumban. Három napot pihent 340 gimnazista, mert nem volt fűtés. Kedden 16 fok volt az iskolában. Nyáron leszerelték a gázórát, hogy havi 130 ezer forintos úgynevezett rendelkezésre állási díjat spóroljanak meg. Az épület üzemeltetője a városi, az iskola fenntartója viszont a megyei önkormányzat. A polgármester szerint a megyei önkormányzat vállalta, hogy felújítja a fűtést, de nem történt semmi.

„Július 27-vel áment mondtunk, Bicske város önkormányzata nevében, augusztus 3-án elküldtük a megyének, azóta is várjuk vissza ezeket a szerződéseket, hogy a fűtés korszerűbb legyen” – mondta Tessely Zoltán, Bicske polgármestere.

A megyei önkormányzat elnöke azt mondta, adminisztrációs hiba történt, de az őszi szünetben be tudják fejezni a munkákat.

„Kevesebb költséggel járó gázórát kellett felszerelni, ez némi adminisztrációs csúszást eredményezett. Senki nem számított, hogy ilyen hirtelen hideg lesz” – mondta Varga Tamás, a Fejér megyei önkormányzat elnöke.

Az új gázóra - péntek reggeltől működik. Az iskola nem várt a bürokráciára. Megbízott egy céget, hogy szereljenek fel egy kisebb teljesítményű készüléket. Felére csökkentették a fix költséget.

Ha péntek reggel nem vette volna át a gázművek az új órát, akkor hétfőn a kollégiumban lett volna a tanítás, csoportbontásban. De mivel ez megtörtént, hétfőn reggel, ide a gimnáziumba várják a diákokat.

A filmjelentés itt látható, magyarázkodnak az illetékesek...

Forrás: RTL Klub

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása