A gyanúsítást követő 24 órán belül, már az addig ismeretlennek hitt orgazdákat is beazonosították és elfogták a bicskei nyomozók. Mi több az is kiderült, hogy a fiatal férfi nem egyedül találta ki a lopást…

A motoros kerti traktor, a fűkasza, marógép és fűrészek eltűnését kedden délután vette észre a Tabajdon épülő ház tulajdonosa. Az ellopott tárgyak összértéke meghaladta a négyszázezer forintot. A bejelentés nyomán helyszínre küldött járőrök adatgyűjtést követően állították elő azt a 26 éves férfit, aki alkalmazásban állt az ingatlan tulajdonosánál és ez idő tájt az ingatlan végében felhúzott melléképületben lakott.

Mint az az eljárás során kiderült, a fiatal férfinek az volt a dolga, hogy az épülő házra vigyázzon, miután azonban tartozásokat halmozott fel, kitalálta, hogy eladja az ingatlanon tárolt gépeket. Még szeptember elején végrehajtotta a lopást. Az eltulajdonított tárgyakat értékük töredékéért tovább értékesítette. Tartozása egy részének megfizetésére fordította a kapott összeget.

A 26 éves helybéli férfit előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki a Bicskei Rendőrkapitányság nyomozói. Nem tagadta a terhére rótt bűncselekményt. A további adatgyűjtések eredményeként szerdán délutánra sikerült azonosítani azt a helybéli férfit is, aki felbujtói minőségben szerepel a bűncselekményben. A gyanúsítás szerint ő bátorította a fiatalembert a lopásban, majd a gépeket és egy pázmándi, illetve egy velencei férfinek továbbértékesítette. A megtartott házkutatások során megtalálták a rendőrök az eltulajdonított tárgyak nagy részét. A két „vásárlót” orgazdasággal gyanúsították  meg a nyomozók, a 26 éves tabajdi fiatalember és a helybéli felbujtó ellen lopás miatt folyik a büntetőeljárás.

 

FM RFK

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása