Ovis szülők levele a Bicskei Szónak, Tessely Zoltán városvezetési kísérlete és az ún. integráció során eddig tapasztaltakról.    

Ahogy az iskolák, úgy az óvodák sem kerülhették el sorsukat, az ő fejük fölött is döntött Bicske Csabdin élő polgármestere. Az integrációval kapcsolatos megbeszélésen, illetve vélemény nyilvánításon részt vett Sulyokné Guba Judit képviselő is. Vele együtt beszélték meg az „egyes ovi” és a Kakas ovi szülői szervezetének tagjai aggályaikat, észrevételeiket. Ő volt az, aki mondhatnánk úgy is, mindent megígért.
Elhangzottak olyan észrevételek, már gyakorlatias szempontokat figyelembe véve, hogy ha már buszoztatják a gyerekeket, szükség lenne fedett buszmegállóra. A képviselő azt ígérte, jelzi a problémát.  Azt gondolhatnánk, hogy a jelzés nem ért célba, mert sehol nem találtunk még arra vonatkozóan még csak utalást sem, hogy valahol, valaki is foglalkozott volna ezzel a kérdéssel. A gyerekek pedig még a mínusz húsz fokos hidegben is szabad ég alatt várták a buszt ezen a télen, amikor késett a busz, akkor is. 
Ugyanekkor merült fel, hogy az egyébként is nagy forgalom miatt zebrára, de legalább valami figyelmeztető táblára lenne szükség. Erre az egyik szülő megoldást is kínált, a megoldáshoz mindössze arra lett volna szükség, hogy a város vezetője írjon ez ügyben egy levelet.
A szülői aggályokra minden esetben azt a választ kaptuk, hogy a város vezetése mindent el fog követni azért, hogy minden a megszokott rendben menjen tovább.. „a gyerekek észre sem fogják venni a változást.” Ígéret volt arra, hogy minden hiányzó szék, asztal, ágy, evőeszköz a szeptemberi  tanévkezdésre minden csoport rendelkezésére fog állni. Februárt írunk, de ezek az eszközök még mindig nem kerültek a helyükre. De erre is született megoldás, a megbízott óvodavezető szerint törvényes megoldás (megjegyzem: a törvény nem ismerete senkit nem mentesít a betartása alól) -  a gyesen lévő, valamint várandós kismamák gyermekeit nemes egyszerűséggel ebéd után hazaküldik az anyukával.
A szeptemberi zűrzavaros helyzetben, amit a csoportlétszámok növekedése jelentett, még úgy kezdődött a tanév,hogy nyáron, amikor „amúgy sem nő a fű sem”, szépen, csendben lecserélték az óvodavezetőt.  Ezzel kapcsolatban a szülői szervezet meghívta a polgármester urat, valamint Sulyokné Guba Juditot az óvodába egy szülői fórumra, ahol szerették volna megtudni a döntés okait, hiszen jól tudták, a véleményezés során mind a nevelőtestület, mind a szülői szervezet az előző vezető mellett tette le a voksát. Ráadásul (komoly) ellenfele sem akadt. Erre a fórumra sosem került sor, a polgármester a titkárán keresztül  telefonon invitálta a szülői szervezet tagjait az irodájába, amikor pedig ők nem éltek ezzel a lehetőséggel, akkor Tessely Zoltán „mosta kezeit" alapon elintézettnek tekintette az ügyet.
A kérdések pedig azóta is élnek, a fórumra is szükség lenne.
Ígérgetésekben tehát itt sem volt hiány. De- ahogy azóta az óvoda folyosóin is hallani-már más szelek fújnak. Ezek a szelek az ígéreteket szárnyra kapták, így talán sosem kerülnek teljesítésre. Kétszáz kicsi gyerek pedig csak várja, hogy egyszer majd újra elég helyük lesz játszani, mindannyian lefeküdhetnek aludni kényelmes körülmények között.
A más szelek új híreket is fújdogálnak mostanság, mégpedig hogy újra „összevonosdi” lesz, a régi-új vezető pedig már meg is nevezte saját magát."
 
Eddig a szülői levél. A bicskei óvodás gyermekek szülei várjuk az illetékesek szíves reakcióját. 
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása