A INFOVÁROSOK online Médiahálózat megjelenést is bevezet az egész országban, így Bicskén is. Az országos főhírekben színes, érdekes, néha bulvár anyagok jelennek meg, a helyi kiadást, a helyi mutációt mindig a helyi szerkesztőségek készíthetik - vélem első pillantásra, egy hírüket korábban közöltük is.   

Az iskolai integrációról szóló jegyzőkönyvre hasonlító stílusban megírt híradásában azokat a bicskei szülőket minősíti, akik nem vállalták nevükkel levélben leírt véleményüket. A szerzőnév aláírásával szintén nem felvállalt hírből kisüt a "minden nagyon szép, minden nagyon jó" hangvétel.

Köztudott, hogy az emberek többsége azért nem vállalja névvel véleményét ma, mert attól fél, állását veszíti el, ha van, vagy előmenetelét rontja, ha szembe mer menni a hatalmaskodókkal. Azt nem vitatom, jobb lenne, ha vállalnák nevüket ebben a nagyon kemény témában. 

A szerző is itt él és dolgozik. Tudnia kell erről. Tudnia kell például, hogy Bicskén már azért is megfosztottak állásától egy kiváló szakembert, mert független polgármesternek merészelt indulni és nem volt azonos a véleménye későbbi főnökével.

Akkor milyen mersze lehet a véleménynyilvánításban pl. egy közalkalmazottnak? 

Az INFOBICSKE nyilván a hirdetések érdekében jóban akar lenni a várossal és kerüli a kritikus intonációt, annyit talán megenged majd magának a felelős társadalomkritika területén, hogy például kiborult egy kuka és lépjünk fel közösen.

Részlet az ismeretlen szerző cikkéből: 

"Közben megfogalmazódott bennem, hogy milyen hozzáállás az, hogy nem vállalja fel valaki a véleményét, telekörmöl egy géppapírt és a háttérben pusmog. Egyébként is a 93 fő meghívott szülői munkaközösségi tagból csak 30 fő jött el. Ez érdektelenség, vagy mi?" 

A cikk ismeretlen szerzője azzal, hogy "egyébként is" 93 szm-tagból csak 30 jött el, azt akarja kifejezni, hogy nincs is semmi probléma,  vagy ha van, nem is nagy, hiszen kevesen jöttek el. 

Arra a tényre nem gondol, azt nem közli, hogy a többség pontosan tudja, hogy hiába is jönnének el, ez az értékelésnek nevezett összejövetel csakis formalitás, a papírforma miatt volt fontos "demokrata" vezetőinknek, akik innentől  elmondhatják: megkérdeztük a szülőket és minden rendben.

Bár így lenne.

És álljon itt végezetül az INFOBICSKE portálon  megjelent Tessely Zoltán, (Bicske Csabdin élő polgármesterének) nyilatkozata, amit a cikk szerzője mindenféle megjegyzés és benne felmerülő megfogalmazódás nélkül írt le: 

 

"A folyamat, ami elindult jelentős változás volt az egész város életében. Amikor felállt a rendszer nem gondolták, hogy tökéletes lesz az adott paraméterek mellett." 

 

Én sem gondoltam, hogy tökéletes lesz, de azt sem, hogy ennyire tökéletlen...

 

 

 

Izing 

      

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása