Formabontó dolog történt testületünkben: fideszes képviselő állt ki a lakosság további adóztatása ellen és szavazott saját frakciójával szemben józan ésszel, az Állatok védelméről és kíméletről szóló törvény és a Bálint Andrea vezette városfejlesztő bizottság által előkészített ebadó bicskei bevezetése kapcsán.       

Tóth Melinda azért nem szavazta meg az ebadót (Rihó Krisztián, Tóth Lajos és Bourgla Ossamah képviselővel együtt), mert a képviselőnő szerint így is elég terhet rónak az adók városunk lakosságára.

Mint ismeretes Tessely polgármester, aki Csabdinak fizet építményadót, Bicskének sosem fizetett soha semmit sem ő és semmilyen felmenője, Bicske asztalára Tessely ingyen soha semmit nem tett le, szóval Tessely és Bárányos József képviselők kettősének volt köszönhető az építményadók legutóbbi duplázása.

Most pedig kutyabarátsággal próbálják igazolni az ebadó hasznát, Tessely például enyhén erőltetett modorban elmesélte a testületi ülésen, hogy ő nemrég hazakísért Bicskén egy spánielt a Hunyady utcába. 

Tóth Melinda képviselő ellenszavazata azon alapult, hogy Bicskének nem muszáj az új adónem, az ebadó úttörőjének lenni, vizsgáljuk meg mások tapasztalatát és ha az pozitív, vezessük be mi is az kutyaadót. Azt kérte Tóth Melinda, hogy ne terheljük tovább a lakosságot és non-szensznek nevezte azt az elképzelést, ami a kutyák után adót fizetett.

Kifejezte, hogy világosan érti az új adó lehetséges hasznát, de szerinte a lakosság tovább már nem terhelhető. 

A tervezet május 18-ig ún. társadalmi egyeztetés alatt áll, csak akkor azt nem értem, ha velünk most a líra szerint egyeztetnek, akkor mi túróért döntötték el? Minek szavaztak? Arról, hogy egyeztessenek velünk? Az nem kötelező? 

A bicskei söralátétre végül rákerült az ebadó nagyszerű testületünk jóvoltából, ezért is fizetünk. Vigasztaljuk magunkat azzal, hogy állítólag a a kutyamenhelyeket fogják ebből fenntartani mint a mesében, s ha helymeghatározást segítő egységet ültetünk a kutyabőr alá, akkor mentesülhetünk ezen adó módjára is behajtható ebrendészeti hozzájárulás fizetése alól.

 

       

         

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Azt javasolnám, hogy napolják el a kérdést addig amíg a polgármesternek több közpénzből fizetett tanácsadója van, mint ahány kutya bármelyik bicskei portán!

Ez egy mezőváros, házörzőnek tartanak a legtöbben kutyát, egyet, kettőt, nem tenyésztik, elletik tucatszámra, tényleg nonszensz adót kivetni ilyenre..
Kerdezni szeretnek. Mikor lesz az ujabb polgarmester valasztas??? Nem lehetne elorehozni, akarmikor lesz is? Ha holnapig kene varni is keso volna. Kivanom Bicske lakossaganak, hogy legkozelebb olyan emberre szavazzanak, akit ismernek, aki bizonyitott mar valamit az eleteben a varos fele! "Messzirol jott ember azt mond, amit akar!"...hogy nagyapam szavaival eljek. Hat egy biztos, ennek a Tessely-nek bedoltek a polgarok...valoszinu igen jol jatszott. Palyatevesztett. Inkabb szinesznek, enekes pacsirtanak vagy mesemondonak tudnam elkepzelni, mint polgarmesternek. Ja, es meg annyit, hogy a bicskei csatlosai se kutyak!(Tisztelet a kivetelnek!)
A tervezett formához , hozzáteném az ivartalanított és a 10 évnél idösebb kutyák adó menteségét , ha már az állatok védelmében hozzák az újabb sarcott.
azért ne legyünk álszentek sem:mobilra,tv-re,autora,hipermarketekre,és még sok egyéb baromságra költünk de pont a kutyink után fizetendő adó az teljességgel lehetetlen??amugy kérdem én akkor miért van sok sok helyen oltás nélkül a kutya ahogy a bicskei dokik mesélik?állatszeretetből??miközben auto áll az udvaron,diszburkolatu kertben a gazdi grillezik........háát fura világ van az tuti..mert bizony 2 kutyám van és ha ésszerű összeg belefog férni bele kell hogy férjen......ha a kutyám a barátom az igaz barátom és kilehet sőt kikéne harcolni igenis jusson el a menhelyre mert van felelősségünk benne...az imádott min.elnökünk szerint van közös felelősség akkor ez létezeht kicsiben is és nem leszünk attol kevésbé önérzetesek csak mert elutasitjuk..átgondolni más és sokszor átbeszélni kellene de ötletnek nem lenne rossz és hátha jol kivitelezhető lenne.....mert az sem állapot hogy a városi kutyáknak akiket szépen 20 hülye gazda miatt bebörtönzünk koszfészekben legyen és alig kapjon kaját......gondoljunk már rájuk is főleg!!!!!!!!!!
@ballonkabát: házörzőnek???ja 3m vasláncon...rozsdás bödönben a kaja és a vize...csontsoványan a legtöbb...ha ennyirre futja tényleg felesleges tartani kutyát...a sok riadt emberke most aztán izgul ugyanmár ennyit nem ér meg az állitolag legjobb barát a családtag??vagy ezt most fogják bicskén először hallani sokan??persze tisztelet a kivételnek de az nem házőrzés hogy kivágjuk az udvarra láncon ahol le sem tojja a tisztelt gazdi aztán húúú nagy büszkén nézzük az ablakon át....sok sok kertben a büszke városon át haladva botrány az ahogy van a kutya még ha a kedves gazdi csodálatos ember is...és ha egyszer majd remélhetőleg a tartás stilusát is büntetni fogják ahogy nálunk kultúráltabb országokban teszik...akkor lesz csak visitás
@rókafarka: Általánosítasz.. De ha látsz iylet valahol, miért nem hívtad ki az álaltvédőket?

És ezen az elven akkor te a telefonadóra is azt mondod, hogy jöjjön csak, mert aki igazán szereti a roknoait, annak ne legyen semmi pénz drága felhívni őket?
kedves ballonkabát
általánositok de csak mert az az általános itt.......akkor sétálj már végig velem bicskén és nézz be jó pár házba mert sokkal több sovány láncra vert kutyát fogsz lázni mint másféléket...állatvédőt nem hivok mert az vagyok sőt ott dolgozom másrészt mivel nem hatóság nem tehet semmit a rendőrt meg nem nagyon érdekli sajnos,a telefonado nem érdekel abból nem lesz a telefoncégnek jobb és ő más cimen kap még pénzt de ha gondolkodnál akkor okosan hozható lenne egy ebadó mert x százaléka jusson el az ebtelepekre menhelyeknek mivel ott szinte semmi nincsen majd ha ráérsz menj már le egy napra és nézz körül,ez az adó azt kéne szolgálja hogy ezek a helyek némi támogatáshoz jussanak ugy hogy csekély összeg révén mi állattartók felelősséggel tartozzunk azok iránt az álatok iránt is akiket kidobtak pláne ugy hogy a mi kutyások kutyái közül is van ott bennt kutya,ha meg emberséget ismerne valaki akkor nem telefon adóval példálódzik (érdekes mobilteloban europa élén járunk használat szempontjábol akkor azért ne sirjunk)hanem ad havi 200ft-ot egy ebtelepnek ha nagy kutyás stb...és végül pedig a nagy önérzetünkben nem szidni kell a döntéshozókat hanem rákényszeriteni arra őket hogy azt a döntést hozzák ami az érdek lenne tessék elszámoltatni majd a vezetést a pénzről, megtehetjük csak akarjuk-e????
szerintem ez felháborító diszkrimináció. követelem a macskaadó azonnali bevezetését, mert nem kevésbé tudnak kóborolni, mint az ebek, közegészségügyi szempontból sem más a megítélésük, és még sorolhatnám. tehát hajrá képviselő urak és hölgyek, az általános állatadó bevezetésére! csak a marha- és birkaadóval tessék óvatosan bánni, és ennek hatálya alól kivonni a (1) önkormányzati képviselők, valamint (2) bicskei lakosok utáni fizetési kötelezettséget. Mert időnként úgy tűnik, hogy itt marhák vezetnek birkákat...
süti beállítások módosítása