regi_zankai_kep_1343069870.jpg_960x673

Álló sor balról: Krajczár Gyula, Csizmadia László és Nagy Sándor. Ülő sor: Ikker Emil, Székely László, Dóbiás néni, Lanczerdorfer István és Kósa Dezső

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fantasztikus! de jó látni multunk egy darabját! köszönöm
Lehet, hogy mar nem jol emlekszem, de "Szekely Jeno"-t nem latok a kepen. Helyette viszont a Nagy Margit Occset, a keresztneve nem ugrik be. O all a Csizmadia Laci mellett, nem? Bocs, ha tevedek. Isteni jo kep, regi szep idoket idez! Koszi es udv a "regieknek" is, es a fiatalsagnak is, akik atvettek a stafetat a bicskei iskolakban! :)
Megkerhetnek valakit, aki latja a kepet es a kerdesemet, legyen szives, valaszoljon...? Elore is koszonom, tenyleg kivancsi vagyok, hogy Ti latjatok-e a kepen Szekely Jeno-t? :)
Szia Zsófi. Amikor a képet először láttam, egyedül Székely Jenő bácsit nem ismertem meg, pedig ő engem a kép elkészülte után jó pár évvel tanított is egy évig. Vele kapcsolatban meg kellett kérdeznem, ki van a képen és a zánkai bicskei tábor történetének jó ismerői közül többen is azt mondták, hogy ő biztosan Székely Jenő. Ráadásul 13-án, amikor felvetetted, hogy Te mást látsz a képen, meg is kérdeztem valakitől, aki biztosan tudni fogja, ám ő még nem válaszolt nekem. ha válaszolt, jelzem.
Szinte biztos vagyok benne,hogy Székely Jenő nincs a képen.Fiatalabb korában is "pockosabb" volt,bajuszt meg soha nem viselt.Valahogy nem hasonlít "magára".
Hirtelen ötletből az előbb átsétáltam
a Szerkesztő Úr lakásához két db osztály-
képpel ,amelyen Székely Jenő Bácsi
van rajta,de nem volt szerencsém mert
Izing Urat nem találtam otthon.

Scannelési lehetőség híján így csak
szóbeli információt tudok adni.

A fenti, zánkai kép a hetvenes évek legején készült,
akkoriban voltam én is egy nyári turnus boldog, diák
résztvevője.

A Jenő Bácsi volt az osztályfőnököm aki
1970-1971-es tanév-ben az 5c 1971-72-ben pedig a 6c
osztályt vezette mindannyiunk örömére

A vitatott személy tehát biztosan nem a
Jenő Bácsi !! Én Székely !! Zoltán !! Tanár Úrra
tippelnék akiről viszont nem találtam képet
és szóban is csak ebben a topic-ban van megemlítve:

bicske.blog.hu/2010/06/25/helyi_ertek_boldog_aki_enekel
Székelyi Jenő neve helyesen Székelyi Jenő. A kép 1974-ben készült. A képen látható pedagógusoktól ismét megkérdezem. Jenő bácsit is lehet látni Bicskén manapság, legjobb lenne tőle megkérdezni :)
Tegnap megkérdeztem Krajczár Gyuszi bácsit, hogy a képen Székelyi Jenő látható-e. Kikereste otthonában ezt a képet saját gyűjteményéből, nem is egyedül vette szemügyre, hanem a képen is látható kollégájával, Lanczendorfer tanár úrral, aki szomszédja is. Megállapították, hogy a képen nem Székelyi Jenő látható. Elmondtam, hogy a Bicskei Szó egy bicskei, de már régen külföldön élő olvasója, Buzora Zsófi szerint Nagy Sándor látható a képen. Erre Gyuszi bácsi először is azt mondta, hogy "Kovács Zsófi", vagyis a hölgy leánykori nevét mondta és nevetett, mert nagyon örült annak, hogy Bicskétől távol is Zánka Bicskei Táborának történetéről beszélnek. Úgy vélte, hogy valóban Nagy Sándor lehet a képen. Azt mondta, meg fogja kérdezni a Nagy családot, de én addig is hirdessem meg az olvasók között, vajon ki is lehet a kép álló sorának jobb szélén álló fiatalember...
Koszonom a valaszokat!Ugy tunik, jol lattam, es en 100%-ig biztos vagyok benne,hogy Kosa Dezso Bacsi mogott a NAGY SANYI all. Nem ketseges. Csak a keresztneve nem ugrott be. O volt abban az idoben a tanarok "jobbkeze" a taborokban, szinte minden munkaban kivette a reszet. Kulon orom szamomra, hogy ennek kapcsan Krajczar Gyuszi Bacsi is bekapcsolodott a "nyomozasba"! Ezuton szeretnek jo egeszseget kivanni Neki, es uzenem, hogy nagyon sokszor eszembejutnak a regi bicskei iskolas evek, a taborozasok, es az "elen" mindig ott all Gyuszi Bacsi felejthetetlen mosolyaval, es meg a neveteset is hallom, amit soha nem is lehet elfelejteni! Gyermekkorom, iskolas eveim egyik legkedvesebb, meghatarozo szemelyisege volt Draga Matild Nenivel egyutt! Orokre megorzom az emlekeimet Mindkettojukrol!Sok-sok szeretettel gondolok az egesz Csaladra, es termeszetesen a kepen lathato valamennyi kedves arcra, akik gyonyoru gyermekkorunk reszei voltak. Koszonet erte ezuton is! Sok szeretettel kuldom udvozletemet a tavoli Kanadabol, Kovacs Zsofi.
Nagy Sándor úrtól, Nagy Sanyitól megérkezett a válasz, amit köszönettel teszek közé e kedves dialógusban: a kép jobb szélén Nagy Sándor áll Kósa Dezső bácsi mögött. Ezekben a zánkai napokban - 1974 nyarán -, sátrak felállításán dolgozott a csapat és miután állt a tábor, elkészült ez a közös kép: www.youtube.com/watch?v=N593etBbarA&feature=fvwrel
A képen Székely Laci bácsi van. Igazán szomorú dolog, hogy ennyire "elfelejtődnek" az emberek! :(
@Grimmtestvérek: a képen nem Székely Laci bácsi van. A képen Székely Laci bácsi IS látható. Most bizony szomorkodni sem kell a feledés miatt, mert a jó emlékű pedagógus, akit senki sem felejtett el, aki ismerte, az első perctől anyakönyvezett nevével szerepel a Bicskei Szó évekkel ezelőtt közölt posztjában. bicske.blog.hu/2012/07/23/regi_jo_kep_a_mi_zankankrol#c36960223
süti beállítások módosítása