A brit Természettudományi Múzeum által meghirdetett természetfotós pályázatban Anna Henley (Egyesült Királyság) ezzel az egyben gyönyörű és egyben szomorú fotóval nyerte el a Shell 2012 Év Természetfotósa címet. Mindez Bicskén az idei győztes fotó esztétikai értéke és mondandója miatt valamint azért is érdekes, mert a Shell 2007  Év Természetfotósa címet Londonban öt évvel ezelőtt bicskei természetfotós vette át:  Karai Csaba (Magyarország).

Anna a Spitzbergák felé (a Jeges-tengeren található szigetcsoport félúton Norvégia és az Északi-sarkport között)  tartott egy hajón, amikor hajnali négy óra tájban felfigyelt erre a jegesmedvére. Októbert írunk, a jegesmedve bizonytalanul mászkál a széttöredezett jégtáblákon, próbál egyensúlyozni. A fotós a jelenetet halszemoptikával fényképezte, hogy a hatalmas állat eltörpüljön a tájban: megmutatja, hogyan fest egy csúcsragadozó a világ tetejének számító Sarkkörön túl, saját élőhelyének összetört darabjai közt - írja a Greenpeace. 

 

   Részletek....      

spitzbergák.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása