A négy gyermekét egyedül nevelő bicskei édesapa szombaton arra készül, hogy elhagyja Bicskét gyermekeivel.   

Néhány órája tudtam meg tőle. A "belső migráció" kifejezés jutott eszembe. Ami nem azt jelenti, hogy a gazdasági menekült egyik országból a másikba megy, hanem azt, hogy ők az országon belül próbálnak a fejük fölé biztos fedelet szerezni.   

A Kapuvári járásban fekvő falu néptelenedik. Az önkormányzat bérelhető és felújításra szoruló lakást adna. István és gyermeki nem ismernek ott senkit. Bizonyára jól fogadná őket az idős lakosság. Aranyszabály: templomba járniuk kell.

A falu Soprontól és Győrtől kb. 50-50 kilométerre fekszik.

Reméltem, hogy első szerény kis cikkünk után, ami segítők tucatjait indította el Nagy Istvánék felé a Vajda János utcába, reméltem, hogy a keresztény gondolkodású városvezetők fülébe is eljut Nagyék nagyon válságos állapota - ami Bicske elhagyására kényszerít őket. 

Abban bíztam, hogy 1. a polgármester úr felkeresi a családot 2. titkárát vagy más szakemberét küldi oda. Bíztam benne, hogy a közösségi, családközpontú  gondolkodás nemcsak kampánydíszlet volt. 

Jó lett volna, ha akkor elmondják Istvánnak jogait, lehetőségeit, megmutatják neki melyik önkormányzati férőhelyre pályázhat. netán még azt is megkérdezik tőle, hogy tudná a gyerekek nappali ellátását biztosítani, mert tudnak neki egy munkahelyet építőiparhoz is kötődő területen.

Jó lett volna, ha úgy viselték volna Istvánék terhét, mint ahogy az a több tucat ember tette cikkünk után, akik igyekeztek feléjük segítő kezet nyújtani.

Istvánék közben - ő mondta nekem ma este -, egyik Vajda János utcai jótevőjüktől a másikhoz költöztek - műszaki okból.

Talán meg kellene őket keresni őket hivatalból, például bérelhető önkormányzati lakásról tájékoztatást adva. Értékelnék az emberek. Ahogyan gazdátlan kutyáinknak is lesz helye és gazdája, mert gondoskodnak róla szívüket-lelküket kitevő, tiszteletreméltó emberek városukban, ugyanígy egy négy kisgyermekes bicskei család is érdemeljen otthont.

Négy gyerek. Minimum két szoba. Három kerék. 

 

 

Izing Antal

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kedves újságíró,hol tetszik élni?
süti beállítások módosítása